Icoana făcătoare de minuni de la Ghighiu a ajutat mulți oameni aflați în suferință

Icoana facatoare de minuni de la Ghighiu

Icoana făcătoare de minuni de la Ghighiu a ajutat mulți oameni aflați în mari suferințe. Pentru că în viață, sunt lucruri care, orice-ai face, nu funcționează. Drumurile par închise, ușile ferecate, norocul inexistent iar fericirea, o utopie. Când totul pare că se scufundă, vocea interioară îți arată un licăr de speranță. Este nădejdea că undeva, nu se știe exact unde, cineva se află în univers, ne ascultă și ne ajută, mai ales pe cei aflați la capătul puterilor. Rugăciunile sunt dătătoare de speranță. Iar icoanele pictate acum mii de ani cu sudoare, lacrimi și sânge pot concetra puterea credinței.

La mai puțin de cinci kilometri de Ploiești, în satul Ghighiu, comuna Bărcănești, se află Mânăstirea Ghighiu, mânăstire de maici având hramul Izvorului Tămăduirii. Aici se află una dintre cele mai renumite icoane cu Maica Domnului din țară, numită Maica Domnului Siriaca.

Această icoană, foarte veche şi mult iubită de credincioşi, în faţa căreia s-au petrecut nenumărate minuni, se află în biserica cea mare, în partea dreaptă. Mânăstirea, ridicată acum mai bine de patru secole, în mijlocul unei păduri care făcea parte din legendarii Codri ai Vlăsiei, atrage  credincioşi din toată ţara. Două sunt motivele pentru care oamenii vin să se roage aici: icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului – Siriaca, adusă tocmai din Siria, şi un renumit izvor tămăduitor, aflat în curtea lăcașului.

izvorul de la Ghighiu

Actuala biserică a fost zidită între anii 1858-1866 şi sfinţită la 31 martie 1866, de către stareţii Eftimie şi Antonie, ajutaţi de mitropolitul Nifon, pe temelia fostei biserici de lemn, construită în anul 1817, care nu se ştie când a fost dărâmată şi în ce împrejurări. Mânăstirea a suferit de-a lungul vremii numeroase pagube, fiind avariată fie de bombardamentele din 1944, fie de cutremurele din 1940 și 1977. Însă, de fiecare dată, aceasta a fost consolidată, renovată și restaurată, pentru a le fi credincioșilor loc de rugăciune și de împlinire a dorințelor. Icoana făcătoare de minuni de la Ghighiu este zugrăvită pe lemn de santal şi îşi păstrează numele de “Siriaca” datorită provenienţei sale, ea fiind renumită mai ales pentru ajutor în naştere de prunci şi tămăduirea unor boli. Există numeroase mărturii ale celor care au îngenuncheat și s-au rugat la icoană cu pocăință și suflet curat, rugăciunile fiindu-le ascultate. Multe familii au fost binecuvântate cu prunci, au avut loc vindecări inexplicabile științific, și multe familii aflate în pragul divorțului și-au găsit liniștea și împăcarea. Minunile icoanei Maicii Domnului Siriaca nu s-au oprit, ele continuă și azi, credința și stăruința rugătorilor fiindu-le răsplătită de fiecare dată.

Foto: Facebook

Citește și:

Papa Francisc în România. Ce semnificație are vizita apostolică a Suveranului Pontif

Ce-ați schimba dacă v-ați întoarce cu 20 de ani în trecut?

Exercițiile secrete pentru vindecarea bolilor și prelungirea vieții

 

Află mai multe și despre icoana făcătoare de minună de la Mănăstirea Nicula

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Avantaje.ro