I love Romania

Giuseppe Labianca, Monica Georoceanu
Un italian romantic la casa lui
Elegant si mereu zambitor, debordand de talent, surprinzator, putin visator, romantic, pasional si pasionat, cum ii sta bine oricarui „italiano verro“, Giuseppe Labianca, Beppe pentru toti prietenii sai, pare prototipul unui aventurier fermecator. Unul caruia, insa, iubirea i-a dictat o alegere pentru toata viata.

„M-am nascut in «tocul» Italiei, inconjurat de oameni cu suflete frumoase, intr-o lume calda si primitoare, care probabil mi-a marcat destinul. Am terminat cu nota maxima prestigioasa Universitate de Arhitectura din Florenta si m-am specializat alaturi de cei mai mari profesionisti din lume in domeniul design-ului si al arhitecurii, in restructurarea si reamenajarea cladirilor, design interior, design industrial si prototipuri. Pe langa toate acestea, pentru suflet, adica pentru a-mi largi orizonturile in domenii cat mai diverse (doar eram un florentin!), am rmat si cursuri de arheologie, actorie si de psihologie…

Giuseppe Labianca, Monica Georoceanu

Ce vreau sa spun este ca imi croiam ferm si sigur o cariera atistica, aveam un job bine platit, imi «asezam» viata profesionala, fara vreun gand de a pleca din Italia. Insa destinul avea sa ia pentru mine o alta decizie si sa ma aduca in Romania. Cum? Acum sase ani, la Florenta, am cunoscut-o pe Monica Georoceanu, o femeie extraordinara, plina de viata si de entuziasm creativ, vesela si de un optimism cum rar intalnesti.

M-a cucerit insa cu o gingasie anume, un nu stiu ce, care m-a facut sa o indragesc din prima clipa. Daca las la o parte sensibilitatea si bunul ei gust cred ca a fost vorba si de indrazneala. Cum noi lucram in acelasi domeniu, incet-incet, vietile noastre s-au incrucisat. Acolo, undeva, a fost declicul: ne-am trezit intr-o buna zi indragostiti fara scapare.

O perioada am incercat sa «fac naveta», insa, la un moment dat, drumurile mele s-au oprit definitiv in Romania. Si nu regret nici o clipa. Desi aici sunt multe «romanisme» (in acceptul negativ pe care l-a capatat acest cuvant) de care ma lovesc, firea mea, educatia florentina si sprijinul delicat al Monicai ma fac sa traiesc aceste experiente ca pe un lucru din care mai invat cate ceva.

Nicola, opera noastra de arta

Acum avem o firma cu care realizam proiecte de arhitectura si de design interior, reamenajand case, apartamente, hoteluri, cu mobila si finisaje italiene de cea mai inalta calitate, iar eu predau cursuri de design interior la Universul-DallesGo. Insa cea mai reusita opera de arta pe care am creat-o are acum 16 luni si se numeste Nicola. Ne bucuram de el si de zambetul lui extraordinar care ne daruieste energie in fiecare clipa a vietii noastre.

Profesia ne cere mult timp, dar, oricand putem, fugim la Nicola sa petrecem orice minut posibil cu el. Imi doresc pentru copilul nostru ca, orice va alege in viata, sa o faca cu aceeasi pasiune pe care o punem noi in munca noastra. Si am si o dorinta ascunsa: poate, cine stie, o sa lucreze alaturi de noi…“

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Relatii