Guacamole
Exista mai multe ingrediente pe care le poti folosi cand vrei sa pregatesti guacamole, insa de nelipsit este fructul de avocado.
Curatat si taiat in bucati, acesta poate fi combinat cu ceapa, usturoi, rosii, coriandru sau zeama de lamaie.
Pasta rezultata se lasa la frigider pentru o ora, apoi poate fi servita cu tortilla chips.
Una dintre retetele de Guacamole se pregateste cu ajutorul a:
- 2 linguri de ceapa tocata foarte marunt;
- 2 ardei iuti (optional, pentru cei care mananca mai condimentat);
- cateva crengute de coriandru;
- sare dupa gust;
- 3 fructe de avocado;
- o rosie tocata marunt.
Se macina ceapa, ardeii iuti, coriandrul si sarea, pentru a forma o pasta. Se taie fructul de avocado, se scoate samburele si apoi pulpa din coaja, se amesteca pana rezulta o pasta consistenta, nu foarte fina. Se adauga restul ingredientelor si se potriveste amestecul dupa gust.
Pasta rezultata se aranjeaza pe farfurie si se presara cu putina rosie tocata, ceapa si cateva frunze de coriandru (6 portii).
Reteta a fost preluata din cartea 1001 retete culinare. Ghid international de gastronomie, aparut la Editura Litera.