Greutatea ideală în funcție de vârstă și înălțime. Tabel cu valorile exacte

Greutatea ideală este, înainte de toate, un plus pentru o sănătate de fier. Abia în al doilea sau în al treilea rând, greutatea corporală este un indice care validează felul în care arătăm. Specialiștii în nutriție calculează greutatea ideală în funcție de niște parametri despre care vom discuta în continuare și noi.

Greutatea ideală în funcție de vârstă și înălțime. Tabel cu valorile exacte

Înainte de a afla care este greutatea ideală pentru noi este important să reținem că valorile depind de la o persoană la alta. Este total nesănătos să ne comparăm unii cu alții. Ai mai jos un grafic care îți spune exact care este greutatea ideală în funcție de vârsta pe care o ai.

Ce este și cum calculez indicele de masă corporală (IMC)?

Atunci când vine vorba despre silueta noastră, un alt indice pe care trebuie să-l urmărim este indicele de masă corporală (IMC). „Indicele de masă corporală ajută la stabilirea grupei de greutate în care se încadrează o persoană – gradul de obezitate. De asemenea, indicele de masă corporală poate fi folosit pentru calcularea numărului de kilograme pe care o persoană trebuie să le piardă sau să le câștige, pentru a ajunge la greutatea ideală, pentru înălțimea sa.

Indicele de masă corporală este o metodă care poate fi folosită atât de bărbați cât și de femei, cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 ani. Indicele de masă corporală nu este o metodă de calcul a greutății potrivită pentru copii, femei însărcinate, persoane cu masă musculară mare (sportivi) și vârstnici și nu este menită stabilirii procentului de grăsime corporală, a masei musculare sau osoase', explică specialiștii nutriționiști

IMC se calculează împărțind greutatea subiectului la pătratul înălțimii sale, exprimată de obicei ori în metri.

Credit foto: Revista Avantaje

Cascaval toxic: semnele care iti arata ca un cascaval e toxic

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Avantaje.ro