Ghid pentru o mini vacanta

Rasfata-ti mama: Budapesta
De cand nu i-ai mai facut o surpriza mamei tale? Si ce daca este incapatanata, comenteaza aproape mereu, indiferent de ceea ce faci, si te considera inca puiul ei neajutorat? In definitiv, e rolul ei si trebuie sa apreciezi ca si-l ia in serios?

Hai, aminteste-ti de sarutul de pe frunte si de senzatia, de acum multi ani, a degetelor ei trecute prin parul tau ciufulit, atingeri care iti luau ca prin farmec orice durere. N-ai sa poti vreodata sa-i multumesti destul pentru tot, dar ai putea sa-i oferi macar din cand in cand inca un zambet, o mica bucurie, o surpriza. Uite, toamna asta, ati putea pleca intr-un weekend undeva – de exemplu, la Budapesta -doar voi doua (de acord, "mica" bucurie tine si de bugetul fiecareia, dar oricand te poti gandi la o alta varianta!).

De ce Budapesta? Fiindca, pe langa paprika si supa de peste, Budapesta mai inseamna si multa cultura, repere istorice, vegetatie abundenta, magazine la tot pasul si, ca o cireasa pe tort, incredibile centre de infrumusetare.

Daca nu stiai, Budapesta dispune de o retea de izvoare termale si minerale, motiv pentru care aici ai parte, garantat, de rasfatul simturilor prin tratamente speciale in spa-uri, specialitatea casei. Relaxante, curate, sigure si ieftine. Singura grija? Mamei tale ii va placea atat de mult, incat te va bate la cap sa reveniti cat mai curand…

Fapt divers Óbuda, cea mai veche zona a Budapestei, este intesata de ruine romane si de muzee (Amfiteatrul Militar Roman de aici este mult mai incapator decat Colosseumul din Roma).

Weekend cu cel mai bun prieten: Bulgaria
La doar o aruncatura de bat de noi, Bulgaria mizeaza pe toti asii din maneca pentru a te convinge, weekkendul acesta, ca merita sa-i faci o vizita!

Asadar, daca vrei sa petreci sfarsitul de saptamana in liniste, sa meditezi si sa te relaxezi, insotita fiind doar decel mai bun amic (pana la urma, nimeni nu te intelege si nu te linisteste mai bine decat un prieten de suflet), atunci Albena iti ofera, generos, privelisti de un farmec aparte, ape de cristal si gradini cu flori, restaurante cochete si alei serpuite, care se pierd intr-o mare de verdeata.

Statiunea de pe tarmul Bulgariei, ridicata la poalele unui deal inalt, in imediata vecinatate a padurii Baltata, pare locul in care te poti refugia, macar cateva ore, de lumea dezlantuita, pentru a-ti reincarca bateriile.

Balcicul, faimos pentru castelul Reginei Maria, construit in 1924 si care noua, romanilor, ne aminteste de Bran, este un orasel de munte la mal de mare. Adica o zona pitoreasca, intesata cu paduri bogate, stradute abrupte, bungalouri risipite la mal, bistrouri cu preparate delicioase, constructii din sticla si decor linistit.

Castelul Reginei, o constructie alba cu minaret, aduce cu un labirint in care patrunzi la nivelul marii si apoi urci treptat pe carari parca neumblate, printr-un complex arhitectonic ce include o moara veche, o capela si cateva vile. Un orasel la 100 de km de granita cu Romania, in care vei redescoperi importanta lucrurilor simple.

Fapt divers In nordul coastei bulgare, terenul este abrupt si calcaros. De altfel, in Albena, acest tip de piatra este materialul cel mai utilizat pentru constructii.

Agentii de turism
Travel Planet – str. Stirbei Voda, nr. 44, tel. 314.84.76, Bucuresti www.travelplanet.ro
Fibula Air Travel – B-dul N. Titulescu, nr. 1, bl. A7, sc. 4, parter, tel. 310.14.50, www.fibula.ro
Go Travel – B-dul N. Titulescu nr. 87, sector 1, tel: 260.22.11, www.gotravel.ro

Text Delia Bratosin

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Recomandari
Huff
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Vacanta