Ghid pentru o mini vacanta

Ghid pentru o mini vacanta

Vacanta de vara este deja o amintire frumoasa, dar totusi mult prea departe. Este timpul pentru o scurta pauza, departe de birou si de grijile zilnice, este momentul sa te refugiezi intr-o minivacanta de weekend, care sa te remonteze. Asa ca fa-ti planuri, viseaza iar si profita de propunerile de sezon. Distractie placuta!

Weekend cu fetele: Viena
OK! Ai muncit toata luna (de fapt, muncesti intr-una de cand te-ai intors din concediu care, oricum, a fost asta-vara, adica cu mult prea mult timp in urma!), motiv pentru care ai nevoie (si e de la sine inteles ca si meriti!) de o iesire de weekend. Evident, doar cu fetele! Macar atat, dupa ritmul galopant de luna asta – de acord?

In definitiv, totul are o limita. Iar in acest caz, limita poate fi Viena. Orasul care i-a hranit spiritual pe Beethoven, Mozart, Haydn, Schubert si Brahms te asteapta cu festivaluri de muzica si puncte de atractie mustind de istorie si cultura (Palatul Imperial Hofburg, Muzeul Kunsthistorisches, Catedrala Karlskirche, cu opere ale lui Vermeer, Rembrandt, Rubens, Van Dyck sau Caravaggio etc.).

Si dupa o trecere in revista a principalelor puncte de atractie turistica, te poti relaxa (cum altfel?!) intr-un "shopping tour" prelungit, pierduta in marea de magazine din centrele comerciale. Mai bifeaza pe lista ta de weekend vestitele cafenele vieneze, o plimbare agale – pe inserat – pe Grand Ringstraße si o noapte alba intr-un club din centrul orasului. Efect tonic garantat!

Fapt divers In Viena este foarte populara deplasarea cu bicicleta. Orasul este traversat in lung si in lat de peste 700 km de pista amenajata special pentru ciclisti. Viena se mandreste cu una dintre cele mai bine puse la punct retele de transport public, biletele fiind valabile indiferent daca te deplasezi cu metroul, trenul sau autobuzul; iar perioada de asteptare in statie nu depaseste zece minute.

Romantic pentru tine si el: Praga
Traversata de un rau – Valtava, supranumita "Parisul anilor ’50-’90" sau "orasul adorat" -, intesata de case vechi si cladiri cu o varietate de stiluri arhitectonice (Art Nouveau, baroc, cubism, gotic, neoclasic, ultramodern), Praga este ideala pentru un weekend romantic. Adica doar pentru tine si el.

Atractiile si toata atmosfera de poveste din Praga sunt comasate in centru, zona compartimentata in cinci districte incarcate de istorie: Hradcany – zona castelului de pe povarnisul abrupt al unui deal; Malá Strana – Micul Cartier, vechi din secolul al XIII-lea, situat intre rau si castel; Staré Mestro – Orasul Vechi, Nové Mestro – Orasul Nou si Josefov, fostul ghetou evreiesc.

Si pentru ca cel mai bine vei aprecia aceste zone la pas, ia-ti iubitul de mana si porniti intr-o plimbare pe stradutele din centru, cladiri incarcate de mituri si istorie.

Se spune ca prea mult romantism strica; nu insa si atunci cand te afli intr-o atmosfera de poveste; asadar, macar intr-un weekend praghez fiti Fat Frumos si printesa din poveste, cu atat mai mult cu cat cadrul este propice, Praga si imprejurimile ei fiind renumite pentru frumusetea castelelor: Castelul Praga, ridicat pe varful unei stanci, Castelul Karlstejn, de pe malul pitoresc al raului Berounka, sau castelul Konopiste, din Benesov. Weekend de vis!

Fapt divers In Praga, inconvenientul pare sa fie transportul cu taxiul sau, mai exact, soferii de taxi lipsiti de scrupule, dispusi sa profite de turistii grabiti. Ideea e sa apelezi la o companie de taximetre daca ai nevoie de un taxi.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Recomandari
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Vacanta