Gest revoltător: un tată și-a vândut fiica pe Facebook. Incredibil ce a cerut la schimb

un tată și-a vândut fiica pe Facebook

Un bărbat din Sudanul de Sud a considerat perfect normal să-și scoată fiica în vârstă de 17 ani la vânzare. Anunțul a fost publicat pe Facebook, iar în urma lui bărbatul a primit cinci oferte. Toţi cei cinci interesaţi de cumpărarea tinerei erau membri ai guvernului. 

Un tată și-a vândut fiica pe Facebook pe 500 de vaci

Conform www.aufeminin.com, sud-sudanezul nu a cerut un preţ fix pe fiica sa, aceasta urmând să-i revină bărbatului care venea cu cea mai bună ofertă. Cea mai bună ofertă a constat în: 500 de vaci, trei mașini și 10.000 de dolari. Conform unei asociații de avocați sud-sudanezi, mama fetei s-a opus vânzării.

Facebook a reacționat cu întârziere

Facebook s-a sesizat la două săptămâni după publicarea anunțului și la o săptămână după finalizarea tranzacției și a blocat postarea respectivă, care contravenea regulilor rețelei de socializare. Din păcate, era deja târziu. Vacile, mașinile și dolarii erau deja în posesia sud-sudanezului.

Pentru că situația impunea un punct de vedere al Facebook, purtătorul de cuvânt a ținut să precizeze faptul că echipa se preocupă constant pentru îmbunătățirea metodelor utilizate în scopul depistării conținuturilor care contravin regulilor rețelei de socializare.

Piețele de scalvi reinventate

Directorul Asociației Planul Internațional pentru Sudanul de Sud a ținut să evidențieze faptul că “utilizarea barbară a tehnologiei nu este altceva decât o variantă a piețelor de sclavi din vremuri de mult apuse“. Asociația a solicitat guvernului sud-sudanez să-i ancheteze pe cei cinci oficiali care au făcut oferte de cumpărare a adolescentei.

Militanții pentru drepturile copiilor se tem că acest exemplu ar putea inspira și alte familii amatoare de câștiguri însemnate. Conform unei statistici a UNICEF, 52% din tinerele sud-sudaneze se căsătoresc înainte de împlinirea vârstei de 18 ani, deși această practică este ilegală în țara lor.
Citește și
Sursa foto: shutterstock
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Povesti adevarate