George Buhnici, prima reacție după ce a fost amendat cu 20.000 de lei de CNCD: „Avalanșa de ură, calomniile și amenințările”

George Buhnici a intrat în atenția publicului într-un mod extrem de controversat după ce în urmă cu o lună a avut un derapaj verbal în cadrul unui interviu televizat. Acesta le-a „îndrumat' pe doamne și domnișoare să meargă pe la sală pentru a scăpa de vergeturi. În urma scandalului iscat, Consiliul pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat și l-au amendat. Reacția jurnalistului nu a întârziat să apară, oferind noi declarații.

George Buhnici a fost sancționat de CNCD cu 20.000 de lei susțindând că în interviul acordat au existat mesaje de discriminare care încalcă dreptul la demnitate umană. La scurt timp, pe canalul său de Youtube, jurnalistul a făcut noi declarații, motivând că nu merită „pedeapsa' primită.

„Împreună cu avocata mea am prezentat argumentele noastre la termenul din data de 23 august. Fiind credința noastră că, în ciuda cuvintelor nepotrivite, mesajului transmis nu este unul discriminatoriu. Consider că presa și internetul în general nu sunt locurile unde se decid chestiuni de drept. Și până la articolele pe surse și comunicatul de presă de astăzi am crezut că și autoritățile sunt de aceeași părere. M-am înșelat.

Credeți că avalanșa de ură, calomniile și amenințările sunt o măsură suficientă pentru interviul meu? Care nu a țintit nicio persoană cu nume și prenume. Ci o problemă de sănătate publică. Unde ar trebui să se încheie acest episod? Ce ar trebui să pățesc? Dreptul la libera exprimare face parte din democrația noastră. La fel ca și responsabilitatea în fața legii', a transmis George Buhnici, pe YouTube.

Mai mult decât atât, George Buhnici chiar și-a cerut scuze pentru derapajul verbal avut, însă intenția lui era de a transmite un mesaj de conștientizare asupra problemelor de obezitate cu care se confruntă din ce în ce mai mulți oameni. Ba mai mult decât atât, chiar el a trecut printr-o experiență nefericită, însă cu ajutorul sportului și a alimentației sănătoase a reușit să-și revină.

„Regret în continuare că am amestecat unele cuvinte care nu au legătură. Regret și limbajul folosit în acel interviu din creierii nopții. Dar intenția nu a fost niciodată să jignesc. Nu am ascuns că în primul an de pandemie am trecut și eu printr-o creștere în greutate. Se vede pe Youtube, unde am tot publicat clipuri și atunci. Am trecut și printr-o depresie și o serie de probleme medicale asociate. Am început să mă pun pe picioare prin sport și alimentație mai sănătoasă. Dar nu sunt încă acolo unde mi-au recomandat medicii cu care lucrez.

Că poate nu sunt eu cel mai în măsură să predic despre avantajele unui stil de viață sănătos… E foarte posibil. Însă e o certitudine că dieta și sportul sunt primele soluții în lupta cu obezitatea. Am încurajat, de aceea, pe toată lumea să se îngrijească de propria sănătate. O fac constant prin munca mea. Obezitatea nu discriminează pe bază de gen', a mai spus jurnalistul.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete