Furtuni violente, însoțite de descărcări electrice și grindină, în mai multe regiuni! Meteorologii au emis noi avertizări de vreme rea

Furtuni violente, însoțite de descărcări electrice și grindină, în mai multe regiuni! Meteorologii au emis noi avertizări de vreme rea

După mai multe zile cu temperaturi apropiate de pragul caniculei, meteorologii au emis mai multe avertizări de cod galben de ploi. Vor fi averse însoțite de tunete și fulgere, iar cantitățile de apă vor fi însemnate. 

Administrația Națională de Meteorologie a emis un nou cod galben care este valabil până la ora 21, în mai multe regiuni, potrivit meteoromania.ro. În intervalul menționat vor fi averse în Oltenia, sudul Banatului, Transilvania, local în Moldova, precum și în zonele de munte, iar cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40 – 50 l/mp. De asemenea, instabilitatea atmosferică va fi accentuată.

Îndeosebi în centrul și în nord-estul țării aversele vor avea și caracter torențial, vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări de vânt cu aspect de vijelie și căderi de grindină. În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala pe suprafețe mici.

În plus, este în vigoare și o atenționare meteorologică care este valabilă în intervalul 14 iunie, ora 21 – 16 iunie, ora 21. În noaptea de joi spre vineri (14/15 iunie) va continua să plouă în sudul Banatului și în Oltenia, unde se vor acumula cantități de apă de peste 20 l/mp.

Vineri (15 iunie) și sâmbătă (16 iunie) vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, la început în regiunile vestice și sud-vestice, apoi și în restul teritoriului. Vor fi averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp și izolat 40 l/mp.

Cod galben până la ora 17:30

Codul galben de ploi abundente este valabil și în următoarele zone: Județul Prahova: Brazi, Bărcănești, Puchenii Mari, Poienarii Burchii, Șirna, Gorgota, Râfov, Drăgănești, Dumbrava, Balta Doamnei, Tinosu, Gherghița, Olari; Județul Dâmboviţa: Cornești, Niculești; Județul Ilfov: Otopeni, Periș, Gruiu, Balotești, Moara Vlăsiei, Snagov, Ciolpani, Tunari, Corbeanca, Dascălu.

În aceste regiuni, se vor semnala averse care vor cumula 20 – 25 l/mp, grindină de mici dimensiuni și intensificări de scurtă durată ale vântului. De asemenea, vor fi și descărcări electrice.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri