A fost admisă la 5 universități din Marea Britanie! Eleva care vrea să descopere leacul pentru cancer

A fost admisă la 5 universități din Marea Britanie! Eleva care vrea să descopere leacul pentru cancer

a

O elevă din Timișoara a făcut adevărate performanțe la învățătură.  A fost admisă la cinci universități din Marea Britanie, printre care și Universitatea Oxford pe care a ales-o. O cheamă Iulia Florișteanu și vrea să descopere leacul pentru cancer. Ba mai mult decât atât, ea s-a apucat să și muncească pentru asta.

„Tata aștepta să-mi înmâneze…uite ți-a venit scrisoarea. Am deschis-o și am văzut că am fost acceptată', a spus Iulia Florișteanu, pentru digi24.com.

Aşa a primit Iulia vestea că a fost admisă la Universitatea Oxford, unde erau 10 aplicanţi pentru un loc la specializarea Biologie. Mai mult, alte patru univesităţi din Marea Britanie şi-o doreau ca studentă. Dar pentru ea, Oxford a rămas marea iubire.

„Sper ca România să avanseze foarte mult în domeniul Ştiinţei,dacă se va ivi această posibilitate, ori să vin înapoi chiar să introduc eu acest domeniu', a mai spus tânăra.

În ciuda faptului că este pasionată de științele umaniste, Iulia este elevă la un liceu cu profil real. Biologia este materia ei preferată. Cu toate acestea, ea a înţeles repede că nu în România îşi poate urma visul, acela de a descoperi un leac pentru cancer.

„Sunt coleg cu Iulia din clasa a 9-a. Ea m-a inspirat și pe mine să vreau să merg în străinătate. Nu m-am mirat foarte tare, că am știut că a muncit foarte mult pentru asta', a spus și un coleg de-al fetei, pentru sursa citată.

Profesorii nu au fost surprinși de performanțele elevei Iulia Florișteanu

Nici pentru profesori nu este o surpriză faptul că Iulia a fost admisă la cinci universităţi britanice de prestigiu.

„Dacă vine cineva să-mi ceară părerea, întotdeauna îi îndemn să facă acest lucru: dacă e să meargă și să-și lase prieteni și familie aici, atunci măcar să o facă pentru a fi printre cei mai buni', a spus Mariana Boșneac, profesor de limbă engleză la Colegiul Național Bănățean.

Anual, aproximtiv 20 de absolvenţi ai Colegiului Național Bănățean din Timișoara optează pentru studii universitare în străinătate, conform statisticilor.

„Școala românească a produs și va produce dintotdeauna copii de valoare. Învățământul românesc intră într-o sferă a globalizării în care produsele sale se regăsesc pe toate piețele educaționale mondiale', a spus și Sorin Ionescu, directorul Colegiului Național Bănățean din Timișoara.

Taxa pentru un an de studiu la Oxford este de 11.500 de euro. Trebuie luat în calcul totuși că această sumă se dublează din cauza costurilor pentru cazare. Universitatea are însă facilități pentru unii studenți, în funcție de performanţele lor şcolare şi de veniturile părinților.

Foto: Captură video digi24.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Școala, o temelie solidă în educația copiilor noștri?

Ea merită felicitările tuturor românilor! A fost premiată de NASA şi UNESCO pentru imaginaţia sa

Când se face înscrierea în învățământul primar 2017-2018

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Educatie