Ea merită felicitările tuturor românilor! A fost premiată de NASA şi UNESCO pentru imaginaţia sa

O adolescentă româncă de numai 16 ani a participat la un concurs NASA, unde a fost premiată pentru imaginația sa bogată. Fata şi-a imaginat o locuinţa pentru oameni, în spaţiu, un mini oraş cu 15.000 de locuitori.

Ideile sale orginale, regulile, dar şi felul în care a prezentat cum s-ar desfăşura viaţa acolo, i-a impresionat total pe cei de la NASA. Ea a mai avut încă șase colegi care au obținut locul al treilea.

Cei şase români câştigători şi-au prezenţa proiectele, la cea de-a 35-a conferinţă a NASA, în mai 2016, care a avut loc în 2016. Au fost aleşi din 4000 de concurenţi din toată lumea, iar ce au avut de făcut nu a fost deloc un lucru uşor. Fiecare a trebuit să îşi imagineze viaţa în cosmos şi să creeze un spaţiu în care oamenii să poată trăi.

Ariana Zhao, căci ea este marea câștigătoare,  a muncit luni de zile pentru acest proiect. S-a documentat despre protecţia împotriva radiaţiilor, sistemul închis de agricultură sau gravitaţia artificială. La final, a scris un eseu de 100 de pagini, în care a explicat pe larg detaliiile unei aşezări durabile, cu un spaţiu pentru nu mai puţin de 15.000 de locuitori: pe nume Osiris.

Echipa României a fost formată din elevii clasei a X-a ai Şcolii Internaţionale din Bucureşti: George Valtas, Filip Gkogkos, Andrei Lu, Nicolas Măntescu şi Maria Disli, conform omanicalumea.ro. Au luat premiu pentru proiectul 'Afrodita'.

Concursul organizat anual de NASA este dedicat tuturor elevilor până în clasa a XII-a, de oriunde din lume. Elevii trebuie să creeze modele de aşezări spaţiale şi materiale conexe:

„Cercetând modul în care se face colonizarea, am dobândit numeroase cunoştinţe despre ştiinţă', a spus Ariana Zhao, pentru sursa citată.

Ariana Zhao  s-a născut în România dintr-un tată chinez, iar mama ei este româncă. A considerat de mică spaţiul drept un mister complet şi a crezut tot timpul că va descoperi ceva uluitor. Mereu şi-a dorit să devină astronaut. A fost o mare supriză pentru toată lumea, nici măcar elevii nu au visat atât de departe. Au muncit timp de 5 luni, zi de zi.

„Proiectul NASA pentru elevi, nu este o joacă. Ei trebuie să cunoască foarte multă formă, detalii despre spaţiu, fizică, matematică', a spus și Ali Cabas, profesorul coordonator al proiectului.

Foto: romanicalumea.ro

Mihaela Tudor 

Citește și:

Când se face înscrierea în învățământul primar 2017-2018

Vești bune pentru cei care lucrează în Educație! Salariile personalului nedidactic cresc cu 20%

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Educatie