Mentine sanatatea sistemului osos si a danturii si joaca un rol important in producerea energiei, regleaza bataile inimii si ajuta la functionarea normala a rinichilor.
Este recomandat in astenie fizica si intelectuala, in oboseala musculara, cand apar palpitatii, dureri articulare, in perioadele de crestere, de graviditate si de alaptare.
Poate fi gasit in: orez, grau, arahide, carne de pasare, praz, fructe de mare, fructe uscate, peste, lactate degresate, broccoli.
Note utile
- Bauturile negazoase, nelipsite de pe mesele nord-americanilor, fiind chiar preferate uneori laptelui, ca gustare sau desert, contin mari cantitati de acid fosforic care pun in pericol absorbtia calciului. Daca sunteti un consumator al acestui tip de bauturi, supravegheati-va aportul de calciu.
- Persoanele care au atins varsta de 40 de ani ar trebui sa stie ca fosforul poate fi eliminat mai greu din organism din cauza scaderii functiei renale; ar fi deci indicat sa-si revizuiasca regimul alimentar pentru a evita efectele dezagreabile ale carentei de calciu.
- Suplimentarea fosforului nu este recomandabila in mod special, decat daca este prescrisa si urmarita de catre medic.
Doza zilnica recomandata: 1000 mg
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro