Fiul Prințului Harry și al lui Meghan Markle nu va primi titlul de “prinț”, dar va beneficia de un privilegiu deosebit la botez

Fiul Prințului Harry și al lui Meghan Markle nu va primi titlul de “prinț”. Cu toate acestea, primul născut al Ducilor de Sussex va avea parte de un privilegiu major în ziua botezului.

Spre deosebire de verii săi, copiii Prințului William și ai lui Kate Middleton, fiul Prințului Harry și al lui Meghan Markle nu va primi titlul de “prinț”. Ceea ce nu înseamnă că nu va beneficia de aproape aceleași avantaje de care beneficiază ceilalți membri ai Familiei Regale Britanice.

Privilegiul de care se va bucura fiul Prințului Harry și al lui Meghan Markle

Conform tradiției instituită de Casa Regală, bebelușul regal va fi botezat, conform religiei anglicane, în același an în care s-a născut. În ziua cea mare a botezului, micuțul va avea dreptul și, totodată, onoarea de a purta o rochiță de botez care reprezintă replica perfectă a celei create în anul 1841 la cererea Reginei Victoria pentru Fiica sa, prințesa Victoria.

Realizată din dantelă și saten, această replică a fost creată în urmă cu mai bine de 10 ani de stilistul Casei Regale Angela Kelly.

Istoria rochiței pe care bebelușii regali au purtat-o în ziua botezului

Rochița originală a fost purtată de Prințesa Victoria în urmă cu mai bine de 200 de ani și a fost purtată de încă 61 de bebeluși regali în ziua botezului. Prinții Harry și William au avut onoarea de a purta și ei celebra piesă vestimentară.

Rochița Prințesei Victoria a fost purtată pentru ultima dată în 2004, de către Lady Louise Windsor, fiica Prințului Edward, Conte de Wessex (al patrulea copil al Reginei Elisabeta a II-a), și al lui Sophie, Contesă de Wessex. Ulterior, s-a constata faptul că celebra piesă vestimentară se deteriorase semnificativ și s-a renunțat la ea.

Regina Elisabeta a II-a i-a cerut stilistului său personal să creeze o replică fidelă a acestei rochițe. Noua rochiță a fost purtată de toți cei trei copii ai Ducilor de Cambridge în ziua botezului. Acum, a venit rândul primului moștenitor al Ducilor de Sussex să îmbrace celebra piesă vestimentară.

Nu se știe încă unde se va desfășura ceremonia de botez. Tradiția regală cere ca micuțul să fie botezat în același loc în care a fost botezat și tatăl său, adică în capela Sf. George a Palatului Windsor. Totuși, nu există certitudinea că proaspeții părinți vor dori să respecte tradiția. Se știe, însă, cu certitudine că evenimentul va avea loc cu ușile închise, în prezența apropiaților: membrii familiei, nașii și câțiva prieteni apropiați ai părinților. 

Citește și 

Un tort vechi de 7 ani a fost servit la botezul Prințului Louis. Află cum a fost făcut încât să dureze atât!

Dezvăluiri din interiorul Casei Regale Britanice: „Prințul Charles și-a dorit o fată'

Ce nume ar putea alege Meghan Markle și prințul Harry pentru bebelușul lor?

Sursa: gala.fr

Sursa foto: hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete