Filmul Joker cu Joaquin Phoenix NU trebuie văzut de oricine…

Filmul Joker

Este deja de notorietate, recent lansata producție cinematografică „Joker', în regia lui Todd Phillips, cu magistrala interpretare a lui Joaquin Phoenix, a „rupt' efectiv box-office-ul. Un thriller psihologic răvășitor, moralizator, dureros, cu încasări uriașe, până în momentul de față. Și numărătoarea acestora este departe de a se fi încheiat…

Controversatul subiect al filmului – care a făcut ca unii dintre spectatori să părăsească intrigați sălile de cinema, iar în alte situații să instituie obligativitatea, în cazul adolescenților, ca la achiziționarea biletelor să fie prezent și un adult, pentru a-și da acordul de vizionare – naște în continuare discuții aprinse. Există chiar și voci care cer cu insistență interzicerea filmului (deși premiat deja la Festivalul de Film de la Veneția!).

Ceea ce i se impută producției cinematografice este violența extremă a personajului central, un bărbat singuratic, abuzat și cu grave probleme psihice. Iar ceea ce îi înfurie parcă și mai tare pe opozanții filmului este faptul că, de pe urma acestuia va avea de încasat sume uriașe pentru drepturile de autor, Paul Gadd, un compozitor și cântăreț britanic acuzat și condamnat pentru pedofilie, care din 2015 își ispășește pedeapsa de 16 ani de închisoare cu executare. Într-una dintre scenele-cheie ale filmului, personajul principal, încheindu-și transformarea în clovn ucigaș, coboară niște scări pe fundalul fragmentului unei piese compuse de Paul Gadd (al cărui nume de scenă a fost Glitter).

Gadd a fost acuzat de pedofilie din cauza unei serii de abuzuri sexuale săvârșite asupra unor copii între anii ’70 și ’80. Imagini cutremurătoare, de pornografie infantilă, au fost găsite în laptopul acestuia mult mai târziu, în anii ’90, dar cum faptele nu s-au prescris, pe artist l-a ajuns mâna lungă a Justiției. La pronunțarea sentinței, deși Gadd avea în acel moment 71 de ani, nu a afișat niciun fel de emoție sau remușcare la ieșirea din sala de judecată. Și probabil cu atât mai puțin acum, când este pe cale să se umple de bani numai pentru faptul că producătorul filmului Joker nu s-a documentat temeinic asupra trecutului compozitorului piesei din care a folosit doar… două minute.

Foto: Shutterstock

Citește și:

Actorii Ryan Reynolds și Blake Lively, părinți pentru a treia oară

Barack și Michelle Obama au aniversat 27 de ani de căsnicie

Angelina Jolie, din ce în ce mai îndrăzneață după divorțul de Brad Pitt. A pozat goală pentru coperta unei reviste!

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete