Festivalul egalitatii de gen

Festivalul egalitatii de gen

masina de spalat
„…Cele mai multe au sub 35 de ani, nu pot sa manance o ciocolata fara sa se dezbrace, vaneaza barbati bogati si intre timp isi castiga existenta din pozatul langa masini. Unele dintre ele mai sunt rasfirate ici-colo printre costumele masculine din parlament si guvern, probabil ca sa mai adauge o pata de culoare. Dupa 35 de ani sunt grase si locuiesc la bloc, de regula pe langa infractori.”

Iar despre barbati ar spune:
„80% din ei sunt politicieni, fotbalisti sau infractori. Restul au chelie, burta si nu fac nimic toata ziua decat sa bea bere. Cativa mai spilcuiti au iahturi decorate cu femei in chiloti si pe tocuri.”

Din pacate aceste imagini repetate cu obstinenta ajung sa ne influenteze chiar si pe noi, pamantenii. Festivalul Egalitatii de Gen isi propune sa schimbe aceste perceptii si sa arate ca exista si o alta Femeie si un alt Barbat, care ies din tiparele patriarhale.

Festivalul Egalitatii de Gen este o campanie de constientizare pentru schimbarea de atitudini si comportamente care genereaza discriminare si violenta de gen. Violenta impotriva femeii este favorizata de prejudecatile si stereotipurile ce fac din subordonarea femeii o marca de traditie sau un simbol al normalitatii.

Agenda si invitati:
11:00 Evenimentele Festivalului Egalitatii de Gen 2012 (Georgiana Epure, coordonator festival)
11:15 Un altfel de jurnalism (Camelia Proca, Irina Costache, A.L.E.G.)
11:30 NU publicitatii ofensatoare! (lector univ.SNPSA dr. Oana Baluta, Presedinta Centrul FILIA si drd. Andreea Molocea, Vice-presedinta Centrul FILIA)
11:45 pauza de cafea
12:00 Expozitia „Laboratorul de Gen”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri