Familia lui Nelu Ploieșteanu, durere de nedescris la căpătâiul artistului

Familia lui Nelu Ploieșteanu, durere de nedescris la căpătâiul artistului

Nelu Ploieșteanu, în vârstă de 70 de ani s-a stins din viață spătămâna trecută după trei săptămâni de luptă cu virusul ce a întors lumea pe dos. Acesta era internat Spitalul Floreasca, fiind infectat cu Covid-19. În urma decesului, familia a refuzat să-i ridice trupul de la morgă, motivând că acesta n-ar mai fi fost infectat și au așteptat rezultatele de la necropsie.

Soția și cele două fiice și-au dorit să îi facă o înmormântare după cum cer obiceiurile, însă din cauza rezultatelor celor de la INML, s-a impus procedura specială după protocolul Covid-19. Prin urmare, sicriul a fost sigilat, iar numărul de persoane prezent la Cimitirul Străulești a fost limitat la 16.

Familia răposatului este cuprinsă de o durere de nedescris și sunt de părere că înmormântarea de care a avut parte artistul a fost o mare bătaie de joc. Una dintre fetele lui Nelu Ploieșteanu l-a apelat chiar pe Ludovic Orban pentru a obține o derogare de la acest protocol impus de pandemie, dar fostul premier nu i-a răspuns apelului telefonic.

În dimineața zilei de miercuri, 7 aprilie, fetele celebrului cântăreț de muzică lăutărească au ridicat trupul de la INML. Însă acesta era dezbrăcat, băgat într-un sac și apoi într-un sicriu sigilat. Tabloul cu chipul lui Nelu Ploieșteanu, înconjurat de o mulțime de flori și coroane a fost pus pe mașina mortuară care l-a condus pe ultimul drum.

Fiicele artistului nu au plecat o clipă de lângă sicriu și devastate de durere, plângeau și îl strigau.

„Tăticule! Tată! Tatăl meu! Tăticul meu! Tatăl meu!', urla de suferință una dintre fiice.

Alaiul mortuar a făcut o scurtă oprire de 30 de minute în fața casei regretatului cântăreț, timp în care un preot a făcut o slujbă, iar imediat după aceea s-au îndreptat către Cimitirul Străulești, unde Nelu Ploieșteanu va asta alături de fiul lui, Mihăiță.

La fel ca fetele artistului și soția acestuia era dărâmată de durere, rostind cuvinte cutremurătoare.

„De ce ai plecat, mă? De ce? De ce ai plecat? De ce? Te-ai dus după băiatul nostru. Spune-i că-l iubesc. Vă iubesc și așteptați-mă că vin. Nu v-am lăsat singuri și nu te voi lăsa nici pe tine, nici pe băiat. Te iubesc! Nu vă las. O să vin cât de curând după voi. Nu vă las, nu vă las, nu vă las, că nu v-am lăsat niciodată! Nu te las, mă! Ai plecat la spital și spuneai: 'Ce fac eu fără tine'? Nu pleca!', au fost cuvintele Rodicăi Ploieșteanu.

Ajunși la cimitir, sicriul a fost cărat de bărbați îmbrăcați în combinezoane. Singurul lucru pe care au putut să-l facă apropiații artistului a fost să i se întindă un covor roșu și să i se audă muzica pe fundal. Au fost 16 persoane prezente, printre care și cumătrul lui Nelu Ploieșteanu, artistul Nicu Gigantu.

„E trist! Inițial, nu au vrut să ne lase să trecem deloc pe acasă. Am mai făcut oprire în fața unei biserici, acolo unde a avut loc slujba pentru Mihăiță. Nu l-am văzut decât pe Nici Gigantu aici', a mărturisit ziarista Mara Bănică.

Foto: Facebook Mara Bănică

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete