Expozitie de tesaturi la Sibiu

Organizat in vechea Hala a macelarilor, actualmente „Casa Artelor”, evenimentul are ca obiectiv valorificarea colectiei de textile din Sudul Transilvaniei aflata in patrimoniul sectiei Muzeului Civilizatiei Transilvane „ASTRA”.

Interiorul casei taranesti din spatiul sud transilvanean, dezvoltat pe fondul unei indelungate traditii de ordin functional si estetic, reflecta importante aspecte din conceptia, ocupatiile si modul de viata al localnicilor.

In organizarea acestuia, tesaturile de interior detin rolul principal, atat ca valoare utilitara, cat mai ales decorativa, motiv pentru care am considerat ca o expozitie de paretare, toluri, straie.. ardelenesti poate oferi rara ocazie de a vedea desfasurandu-se sub ochii privitorului o amintire…retraire…din copilarie…poate de mult uitata…sau o veche scena de viata abia acum descoperita.

Colectia muzeului sibian detine un numar de 210 bunuri textile de diferite dimensiuni, de la cele inguste si foarte lungi plasate la grinda, pe pereti, sub ferestre, pana la cele mari, dreptunghiulare care imbraca peretele aferent patului sau cel din dreapta acestuia, patul si masa. Nu lipsesc nici presurile sau carpetele de factura moderna.

Sunteti asteptati miercuri 24 februarie, la orele 13, la Casa Artelor, nr. 21, sa patrundeti in atmosfera intima a amintirilor de o viata, generate de frumoasele piese tesute de mamele, bunicile si strabunicile noastre. Expozitia va putea fi vizitata pana in 18 mai 2010.
 

De asemenea, tinerii indragostiti sunt invitati sa-si exprime sentimentele de dragoste in Muzeul din aer liber din Dumbrava Sibiului. Intrarea cuplurilor este gratuita cu o singura conditie: acestia sa-si declare dragostea, reciproc. Cele mai frumoase declaratii de dragoste vor fi rasplatite prin plimbari cu trasura si publicatii CNM ASTRA.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri