Evia, paradisul sălbatic al Greciei

insula evia

insula evia

Evia este una dintre cele mai pitorești insule din Europa ce te seduce de la prima vedere, fiind preferată de turiștii greci care aleg să-și petreacă aici vacanțele de vară sau micile escapade de weekend, datorită atmosferei liniștite și a peisajelor autentice. 

Vedeta sezonului de vară este Evia, noua destinație lansată de Europa Travel, cel mai mare turoperator low-cost din România, care a pregătind o mulțime de oferte și surprize din toată gama de pachete turistice. Poți alege să călătorești în Evia prin îndrăgitul program Grecia low-cost de la Europa Travel, la cele mai mici tarife de pe piața de turism.

Evia, fermecătoarea insulă grecească găzduiește o sumedenie de atracții istorice și naturale, de la plaje idilice cu nisip auriu ori alb, până la izvoare minerale, sate de pescari uitate de vreme și stațiuni cosmopolite.

Cu toate că este a doua insulă ca mărime din Grecia, Evia se scaldă într-o ușoară umbră de anonimat, fiind mai puțin cunoscută de turiștii români decât alte destinații europene.

Edipsos, o oază de relaxare

Călătorii care ajung pe meleagurile pitorești ale Eviei se simt atrași de Edipsos, cea mai frumoază zonă naturală din Grecia unde izvoarele minerale țâșnesc din stâncile aurii, se varsă în micile piscine formate natural și se pierd în Marea Egee. Aici peisajele par decupate din cărțile de basme, iar explozia de vegetație mediteraneană întregește un tablou cu iz exotic ce-ți rămâne întipărit în suflet.

evia

Edipsos este totodată și cel mai vechi oraș turistic al insulei și tot aici funcționează cel mai mare centru-spa. Izvoarele termale sunt recunoscute din cele mai vechi timpuri, grecii credeau că acestea au puteri vindecătoare fabuloase. Potrivit legendelor, până și Hercule se scălda aici, pentru a-și vindeca rănile după fiecare luptă.

Pefki, cea mai populară stațiune

Dacă Edipsos este un paradis al peisajelor, Pefki este cea mai vibrantă stațiune din Evia. Turiștii se simt atrași în mod deosebit de plaja lungă din prundiș argintiu, înțesată de pini, migdali și arbori de fistic care se întind de-a lungul coastei Mării Egee. Tot aici se află și cel mai popular port de unde pleacă vasele de croazieră spre locuri populare precum insula Skiathos ori Skopelos.

De Mădălina Isar

Oferte Speciale Sejur Evia

Hotel Irini 2* – tarife de la 299 lei/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Vacanta