Azi în istorie! Evenimentele semnificative care au avut loc în trecut pe 31 martie


 

1889: Turnul Eiffel se deschide oficial ca parte a Expoziției Universelle din 1889. Timp de 41 de ani, Turnul Eiffel a fost cea mai înaltă structură din lume construită de om.

1970: Satelitul Explorer 1 reintră în atmosfera Pământului, deasupra Oceanului Pacific, după 12 ani în orbită. Explorer 1 este primul satelit artificial lansat de SUA, fiind al treilea de pe glob după sateliții sovietici Sputnik 1 și 2.

Evenimentele semnificative care au avut loc în trecut pe 31 martie

1997: Nava spațială Pioneer 10 își încheie misiunea. Aceasta era destinată în primul rând studierii planetei Jupiter, totodată fiind și prima navă spațială care a zburat în apropiere de Jupiter și a care a realizat fotografii ale planetei. Nava geamănă, Pioneer 11, a cercetat planeta Saturn.

2001: Frații germani Michael și Ralf Schumacher devin primii frați care împart pista într-un Campionat Mondial Formula 1, calificându-se pe locul 1 și, respectiv, 2, în cursa Brazilian Grand Prix din São Paulo.

2007: În Sydney, Australia, 2,2 milioane de persoane iau parte în primul eveniment Ora Pământului.

Ora Pământului este un eveniment internațional, organizat în ultima sâmbătă a lunii martie a fiecărui an, care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice.

Ora Pământului constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali, cât și de către instituții și unități economice.

Restul evenimentelor le găsiți în videoclipul de mai sus!

Foto: Shutterstock.com / Hepta.ro / Profimediaimages.ro

Citește și:

Angelina Jolie, donație de 1 milion de dolari pentru o organizație care asigură hrană copiilor nevoiași

Comediantul Kevin Hart, tată pentru a patra oară! Soția actorului este însărcinată cu al doilea copil al cuplului

Actrița Michelle Williams s-a căsătorit în secret! Ea și regizorul Thomas Kail urmează să devină părinți

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Video