Eveniment AVANTAJE: Trenduri în alimentație, sfaturi pentru un start sănătos în noul an

Rezoluțiile de început de an reprezintă obiective sau promisiuni pe care oamenii le fac pentru ei înșiși. Acestea sunt adesea legate de îmbunătățirea vieții personale, profesionale sau a sănătății.

img_2978SeparatorVEZI FOTOPOZA (1 / 9)

Rezoluțiile de început de an reprezintă obiective sau promisiuni pe care oamenii le fac pentru ei înșiși.
Acestea sunt adesea legate de îmbunătățirea vieții personale, profesionale sau a sănătății. Primul eveniment din acest an cu cititoarele Avantaje a avut doi invitați de marcă: dr. Corina Zugravu, medic primar în Igiena Alimentației, Președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție și dr. Alin Popescu, Secretar General, Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.
Adoptarea unui stil de viață sănătos și beneficiile unui consum moderat de bere în raport cu sănătatea au fost cele două puncte de discuție. Doamna doctor Corina Zugravu a demontat miturile pe care cultura urbană ni le-a inoculat în ultimii ani: În organism se produc substanțe toxice indiferent de cât de sănătos am trăi. De detoxul nostru se ocupă foarte multe aparate și sisteme, iar rolurile centrale le au ficatul și rinichii. Dacă avem grijă să ne păstrăm ficatul și rinichii sănătoși, putem să fim siguri că detoxul funcționează la nivel optim. Totodată, chiar și berea fără alcool poate fi integrată în dieta noastră, deoarece conține carbohidrați, sodiu și apă în proporție de peste 90%, elemente care sunt importante
pentru organism.'
Burta de bere este un mit? Dr. Alin Popescu a făcut lumină în această problemă spinoasă: „Consumul de bere conduce la creșterea circumferinței abdominale dacă se depășește cantitatea recomandată. Un studiu realizat chiar sub egida Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție a demonstrat că atunci când este consumată moderat, berea are beneficii asupra organismului. În plus, berea nu influențează indicele de masă corporală, circumferința abdominală sau raportul talie/șold, nici la femei, nici la bărbați, indiferent de vârstă sau efortul depus. Rezultatele confirmă că „burta de bere' este doar un mit. Cantitatea de bere recomandată este de 330 ml/zi pentru femei și respectiv 660 ml/zi pentru bărbați. Berea este alcătuită din ingrediente 100% naturale: cereale, hamei, drojdie și apă, în proporție de peste 90%. Atunci când este consumată cu moderație, poate oferi organismului vitamine și minerale esențiale, precum sodiu, magneziu, calciu, potasiu și fier.

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE

Mulțumim partenerilor: Veranda Mall și Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție

Eveniment AVANTAJE: Ce înseamnă un somn sănătos?

Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Video