Eveniment AVANTAJE: Cum scăpăm de papiloamele cutanate?

Evenimentul lunii august organizat de Revista Avantaje în parteneriat cu Veranda Mall a avut ca temă de dezbatere, discuții și soluții, problema papiloamelor cutanate.

img_7597SeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 19

Papiloamele sunt leziuni inestetice ale pielii care pot fi traumatizate cu ușurință atunci când cresc în dimensiuni. Aproape că nu există persoană aflată la vârsta maturității care să nu se confrunte cu apariția acestor excrescențe în anumite zone ale corpului. Invitatele la eveniment, ghidate de redactorul șef Avantaje, Florentina Mușat, au identificat împreună cu doamna doctor Anna Douglas, chirurg estetician, care sunt cele două zone unde apar preponderent papiloamele cutanate. La unison, doamnele au specificat zona gâtului și a axilei, dar și pliurile de la sâni, unde se așază marginea sutienului.

Am aflat că papiloamele cutanate sunt contagioase și se pot transmite prin contact direct interuman, ce risc de malignizare prezintă și cum se pot îndepărta cu ușurință. În majoritatea cazurilor papiloamele sunt de origine virală, cel mai probabil fiind incriminat virusul papiloma uman (care are cateva zeci de tulpini), dar studiile din ultimii ani nu certifică 100% corelarea dintre HPV și papiloamele de pe piele.

Invitat special: dr. Anna Douglas, medic specialist chirurgie generală cu specializare în estetică dermatologică

Parteneri: Veranda Mall, Clinskin

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Timp Liber