Eveniment Avantaje: “Cea mai bună conduită terapeutică în endometrioză”

Revista Avantaje în parteneriat cu Spitalul Memorial Băneasa a organizat un eveniment sub forma unei sesiuni extraordinare de întrebări și răspunsuri live, marcând astfel luna de conștientizare și prevenție a endometriozei. Discuțiile au fost coordonate de prof. dr. Elvira Brătilă împreună cu echipa Endomedicare Academy și moderate de Florentina Mușat, redactor șef al Revistei Avantaje.

Evenimentul ENDOMARCH, susținut de Spitalul Memorial, s-a constituit sub forma unui schimb de opinie multi și interdisciplinar, pentru cea mai bună conduită terapeutică în endometrioză.

Avantaje-20.03.2023-024SeparatorVEZI FOTOPOZA (1 / 8)

Despre endometrioză știm mult mai multe astăzi decât acum câteva decenii, totuși, boala rămâne un mister nerezolvat, descrisă ca fiind mai dureroasă decât travaliul la naștere, recunoscută drept una dintre cele mai chinuitoare și mai distructive afecțiuni medicale înregistrate, și care afectează aproximativ 1 din 10 femei și fete din întreaga lume.

Alături de prof. dr. Elvira Brătilă, au răspuns întrebărilor, din public și din social-display, specialiștii de la ENDOMEDICARE ACADEMY, primul centru de excelență acreditat european ce asigură la ora actuală, asistență medicală personalizată complexă în endometrioză și îngrijire în conformitate cu standardele științifice cele mai avansate. Astfel, dr. Rubin Munteanu – medic primar chirurgie generală, dr. Andreea Velișcu – medic primar obstetrică-ginecologie, dr. Ioana Iordache – medic specialist obstetrică ginecologie și Adela Băjan – psiholog clinician, au fost alături de doamnele și domnișoarele interesate de subiectul endometriozei, oferind ad-hoc sfaturi competente, dărâmând mituri, clarificând confuzii cu explicații clare despre liniile de tratament și indicațiile chirurgicale.

Doamna doctor Elvira Brătilă este profesor universitar, doctor în medicină, membru fondator al Societăţii Est-Europene de Endometrioză și Fertilitate și este autoarea celor mai multe premiere în specialitatea sa. Este prima care a introdus în România chirurgia robotică în ginecologie și prima care a realizat excizia colului uterin exclusiv pe cale minim invazivă, este cea care a reusit să abordeze terapeutic predictiv ganglionul santinelă în cancerul de endometru și prima care a deschis premisele unui domeniu complet nou, cel al esteticii ginecologice și al chirurgiei reconstructive de teritoriu.

ENDOMEDICARE ACADEMY
Fondată în 2017 de Prof. Dr. Elvira Brătilă, medic primar obstetrică ginecologie, Președinte al Societăţii de Endometrioză și Infertilitate Est-Europeană, este un centru care a propus comunității medicale din România o nouă viziune asupra acestei patologii complexe, ce impune supraspecializare, o perspectivă 360 de grade asupra efectelor bolii și o abordare pluridisciplinară, care să asigure complementaritate, integrarea conduitei terapeutice și oferirea de soluții de tratament personalizate fiecărei paciente.

Prof. Dr. Elvira Brătilă, medic primar obstetrică ginecologie, subliniază: Din păcate, ne confruntăm în România cu o insuficientă cunoaștere a acestei patologii, chiar în rândul medicilor. Este motivul pentru care diagnosticul poate întârzia ani, endometrioza fiind descoperită frecvent în contextul infertilităţii. Pe de altă parte, chirurgia endometriozei este extrem de complexă și trebuie adresată chirurgilor experimentaţi, care să ia o decizie chirurgicală echilibrată între obiectivul de a exciza complet și corect leziunile de endometrioză și obiectivul de a proteja potenţialul fertil și rezerva ovariană, care poate fi ireversibil afectată în urma unui management chirurgical inoportun. De aceea, mesajul nostru este unul de responsabilitate a actului medical, adresat în egala măsură medicilor și pacientelor: Alege responsabil pentru viitorul tău!'

SPITALUL MEMORIAL

Grupul Memorial Healthcare, pionerul calității medicale în Turcia, care oferă anual servicii medicale pacienților din peste 176 de țări, aduce experiența sa de peste 25 de ani și în România. Spitalul Memorial Băneasa este cel de al 12-lea spital al rețelei.

Spitalul se distinge prin echipamente de imagistică de înaltă performanță (Robot da Vinci Xi, angiografie, RMN 3 Tesla, tomografie computerizată, raze X și mamograf) și personal specializat. Spitalul oferă servicii medicale integrate și specialități precum: chirurgie toracică, oncologie, chirugie ginecologicĂ, chirurgie mamară, ortopedie și traumatologie, neurochirurgie, cardiologie, oncologie, radio-oncologie, urologie, chirurgie generală și medicină internă. Iar pe viitor are in plan sa dezvolte noi departamente sub principiile și standardele calității internaționale.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Timp Liber