Ești stresată rău? Pictează-l pe Jason Momoa și-o să te simți mai bine! Garantat!

Jason MomoaSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 4

Iată ce spun specialișii: dacă îți cumperi noile cărți de colorat pentru adulți, unde protagoniștii sunt vedete cunoscute și admirate, vei scăpa de stres.

Cartea cuprinde 35 de ilustrate în care actorul este înfățișat în situații evident demne de un erou, dar, cu ajutorul tușelor de culoare imaginea lui devine epică. Specialiștii spun că terapia prin artă are o mulțime de beneficii asupra creierului nostru: ne ajută să ne eliberăm de stres, de angoase, ne deconectează, ne ajută să depășim anumite capcane ale minții noastre, să ne focusăm mai bine și de ce nu… ne aduce un strop de amuzament.

Ca să înțelegem mai bine mecanismul prin care coloratul ne ajută creierul, specialiștii explică printr-o metaforă interesantă: când ne doare capul nu ne ducem imediat la un neurolog, ci mai degrabă luăm o pastilă care ne atenuează nevralgia. Așa e și cu creierul nostru. Nu ne ducem la terapeut de la primele simptome de stres. În plus, în privința coloratului cu creioane pe hârtie intervine un alt proces: nostalgia benefică.

Dincolo de campaniile de marketing care promovează astfel de cărți sub titulatura de ‘vindecătoare’ , cărțile de colorat cu vedete sunt amuzante și pot fi un mijloc de a ne elibera de grijile zilnice. Pentru adulții care nu au experimentat în copilărie momentele când se regăseau și se linișteau prin colorarea cărților cu povești sau desene, aceasta ar putea fi o bună oportunitate să încerce și o altă descătușare de angoase și probleme cotidiene.

Foto: Facebook

Citește și:

Artista Celia, cerută din nou în căsătorie de .. cel care-i este deja soț!

 

Antonia și-a arătat noile silicoane. Cum arată artista după a doua operație la sâni

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete