Ești narcisist? Un test simplu de nici 5 minute îți arată nivelul de narcisism

Este nevoie de tot felul de caractere pentru ca lumea să funcționeze. Într-un grup putem întâlni, un om gălăgios, timid sau chiar narcisist.

Tulburarea de personalitate narcisistă este aceea în care oamenii au o părere exagerat de bună despre propria persoană.

Narcisiștii au tendința de a căuta prea multă atenție și vor ca oamenii să îi admire, în timp ce adesea le lipsește capacitatea de a le păsa sau de a înțelege sentimentele celorlalți. Există un test care poate dezvălui cât de narcisist ești și este unul utilizat pe scară largă de către psihologi pentru a diagnostica pacienții.

Potrivit The Sun, testul te întreabă despre nivelul de satisfacție, cât de responsabil ești și dacă îți place sau nu să te privești în oglindă? Te întreabă dacă te consideri „extraordinar” și dacă crezi sau nu că ai calități care te-ar face un bun lider?

La final, oferă un punctaj pentru a stabili cât de mult mai mult sau mai puțin narcisist ești decât o persoană obișnuită. Specialiștii susțin că tulburările de personalitate apar de obicei în adolescență și continuă la vârsta adultă.

„Întrebările pot fi ușoare, moderate sau severe, iar oamenii pot avea perioade de ameliorare în care în care se comportă normal. Tulburările de personalitate pot fi asociate cu factori genetici și familiali. Perioadele de stres sau frică din copilărie, cum ar fi neglijarea sau abuzul, sunt frecvente', precizează ghidul, potrivit sursei citată anterior.

Poți face testul aici pentru a vedea dacă ai tendințe narcisiste.

În cele mai multe cazuri, o persoană narcisistă își va exagera propriile realizări și abilități. De asemenea, ele pot crede că au dreptul să fie tratate mai bine decât alte persoane. De asemenea, acestea pot exploata alte persoane pentru propriul câștig personal și le poate lipsi empatia față de slăbiciunile altora.

Dr. David Hawkins, psiholog clinician la The Marriage Recovery Center din Seattle, a declarat că, de obicei, celor care au această trăsătură le ia mult timp pentru a-și da seama care este problema.

Poate dura mult până când o persoană își dă seama că este narcisistă, deoarece comportamentele sale sunt adânc înrădăcinate în caracterul său. Oamenii tind să folosească cuvântul narcisist pentru a descrie o persoană egoistă, vanitoasă sau „plină de sine”.

Cei suferă de tulburare de personalitate narcisistă sunt mai mult decât încrezători și egocentrici.

Dr. Hawkins a spus că un narcisist va respinge sentimentele sau gândurile celor de lângă ei. Pot spune că nu te cred sau ca nu ar trebui să simtă anumite lucruri, ba chiar se pot folosi de o formă de manipulare numită gaslighting.

Gaslighting este atunci când cineva creează o poveste falsă și face ca cealaltă parte să își pună la îndoială judecățile și realitatea. O astfel de persoană îi poate interlocutorului său că reacționează exagerat la o situație, îi poate spune că ceva nu s-a întâmplat așa cum își amintește sau îi poate distrage atenția de la problemă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Relatii