Escapade cu buget redus

Fenomene unicat
Cost aproximativ: 55 lei/pers

Berca. Vulcanii noroiosi de la Paclele Mari si Paclele Mici, una dintre cele mai interesante rezervatii mixte (geologica si botanica) din Ro­­mania, este locul unde poti vedea unul dintre cele mai rare si spectaculoase fenomene naturale din lume. Un peisaj ciudat, format de conuri vulcanice in miniatura, prin craterele carora gazele din adancuri aduc noroi sub forma unei „lave vascoase, de culoare alb-gri sau brun-cenusie. In aceasta zona mai poti colinda misteriosii munti ai Buzaului, cu o multime de obiec­­tive: Focul Viu de la Lopatari, Tabara de sculptura Magura, Viaductele de la Siriu, Vestigiile rupestre de la Bozioru sau Muzeul Chihlimbarului de la Colti. Distanta: 100 km; Transport: 15 lei (cu masina), 20 lei (cu trenul); Taxe de vizitare: 4 lei; Cazare: 80 lei (la pensiune).

Slanic Prahova. Mina de sare Unirea este un complex subteran unic in Europa prin dimensiuni, aflat la 210 m adancime, cu 15 sali uriase sa­pate in sare, fiecare inalta de 50-60 m. Coborarea se face cu liftul-colivie si in interior este amenajat un sanatoriu cu paturi, sali cu terenuri de fotbal si de handbal, pista de alergari si un muzeu istoric de sculpturi in sare, denumit „Sala Genezei. Langa salina, exista un munte neacoperit de sare (rezervatie naturala) si pitoreasca Grota a Miresii, adanca de 20 m, formata prin prabusirea unei vechi mine de sare. Distanta: 100 km; Transport: 13 lei (cu masina), 15 lei (cu trenul); Cazare: 30-40 lei (la pensiune); Tarif de vizitare: 14 lei.

Distractii acvatice
Cost aproximativ: 50-70 lei/pers

Distractie maxima, piscine, tobogane, jocuri acvatice, o provocare pentru zile calduroase, pe care o poti incerca fie in apropierea Capitalei, fie la… Brasov. O zi de relaxare inceputa cu cateva ore de balaceala la „Paradisul Acvatic de sub poalele Tampei sau cu jocurile pe apa stimulatoare de adrenalina,
din „Water Park-ul bucurestean, poate fi una dintre cele mai reusite zile de weekend. Distanta pana la Brasov: 160 km; Transport: 20 lei (cu ma­si­na),
35 lei (cu trenul); Tarife pentru ambele parcuri acvatice: 35-45 lei/pers.

O zi de aventura
Cost aproximativ: 45 lei/pers
„Aventura Park din Brasov si „Aventura Park din Butimanu sunt doua parcuri de aventura care te asteapta sa le descoperi. Poti petrece aici o zi relaxanta si distractiva, impreuna cu familia, cu copiii sau cu prietenii dornici de senzatii tari. Parcurile cuprind in jur de opt parcursuri de dificultati progresive, pe care le poti urma „zburand vreme de trei ore, de pe platforme, de la inaltimea copacilor, cu cabluri, pe tiroliene sau corzi. Distanta Brasov: 170 km; Distanta Butimanu: 30 km; Transport Brasov: 20 lei (cu masina), 30 lei (cu trenul); Transport Butimanu: 5 lei; Tarife de intrare: 25-30 lei/pers (copiii sub 14 ani trebuie insotiti obligatoriu de un adult).

Adrian Ciltan; foto: Shutterstock, arhivele personale

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Vacanta