Escapade cu buget redus

Cetati medievale si zimbri
Cost aproximativ: 85-100 lei/pers

Rasnov. Cetatea complet restaurata si intretinuta a Rasnovului e o experienta de neuitat, cu strazile sale, cu ateliere medievale, Muzeul si Turnul Vechi, capela si fantana adanca de 143 m, sapata de doi prizonieri turci vreme de 17 ani si tapetata cu versete din Coran. De pe zidurile ei se deschide o panorama incredibila asupra intregii tari a Barsei si Depresiunii Tran­­silvaniei. Distanta: 180 km; Transport: 25 lei (cu masina), 35 lei (cu trenul); Taxe de vizitare: 10 lei; Cazare: 80 lei (la pensiune).

Prejmer. Complexul-cetate de la Prejmer este construit in forma de cerc in jurul unei biserici gotice fortificate, are ziduri de 4 m latime si inalte de 12 m, bastioane, porti de fier si poduri mo­­bile. Aici poti vedea „camera impacarii, unde sotii certati erau inchisi si nu erau eliberati decat atunci cand se impacau, poti admira o arma neobisnuita, „orga mortii, sau participa la ineditul Fasching – Festivalul Clatitelor. Distanta: 170 km; Transport: 25 lei (cu ma­­­sina), 35 lei (cu trenul); Taxe de vizitare: 5 lei; Cazare: 70 lei (la pensiune).

Vama Buzaului. Rezervatia „Valea Zimbrilor este amplasata intr-o regiune lipsita de surse de poluare si intr-un cadru spectaculos, natural si nealterat, de unde se deschide o priveliste unica asupra masivului Ciucas. Cele peste 10 ha ale rezervatiei adapostesc cateva fa­­milii de zimbri si au cai de acces amenajate in jurul rezervatiei si al locurilor de hranire in asa fel incat poti vedea si fotografia zimbrii cu usu­rin­ta in mediul lor natural. Distanta: 180 km; Transport: 25 lei (cu masina); Taxa de vizitare: 5 lei; Taxa foto: 2 lei; Cazare: 50 lei (la pensiune).

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Vacanta