Eroina noastră din Italia: o româncă a salvat două fetițe de la înec

Avem cu ce ne mândri: o româncă dă lecții de responsabilitate civică. Eroina noastră din Italia a salvat două fetițe de la înec.

O româncă stabilită de ani buni în Italia a salvat de la înec două fetițe. Numele ei este Livia Petrea și lucrează ca salvamar pe o plajă din provincia Livorno. Ziarele italiene au scris pe larg despre curajul româncei de a se lupta cu valurile pentru a le aduce la mal, tefere, pe cele două fetițe.

În jurul orei 17.00 Livia se afla la post scrutând plaja și marea așa cum face de când s-a alăturat echipei de salvamari a localității italiene Cecina. Românca noastră le-a observat pe cele două fetițe de 9 respectiv 10 ani, care se jucau în apă îndepărtându-se din ce în ce mai mult de țărm. Brusc fetițele au fost trase de curenți spre larg și s-au pierdut din raza vizuală a părinților aflați pe mal. Livia le-a văzut, și-a dat seama că nu știu să înoate și s-a îndreptat prompt spre ele.

Pentru că Livia știa că la un moment dat în larg, fundul mării formează un fel de treaptă, apa adâncindu-se brusc, s-a grăbit să ajungă într-un timp record la fetițe până ca acestea să intre în panică. Cea mică însă, s-a scufundat, a apucat să înghită apă și să respire cu dificultate. Atunci a fost momentul când Livia a ajuns la ele și a decis pe care dintre cele două să o scoată prima din apă sub privirile îngrozite ale turiștilor aflați pe mal.

Din fericire, eroina din România a reușit să le scoată pe amândouă în siguranță, fetița cea mare fiind speriată, dar fizic mult mai bine decât sora ei care a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Presa din Italia a scris despre românca noastră, lăudându-i curajul și siguranța cu care a intervenit în timp util.

Foto: Facebook

Citește și:

Confesiunea unei cititoare: M-a tras lângă el și, cu ochii în balta de ploaie, mi-a spus că mai are o relație…

Am făcut un copil cu un bărbat însurat. Nu mă judecați aspru… nu știți cât de periculoasă e iubirea interzisă!

Roxana Ionescu a pierdut sarcina: „Anul acesta nu va mai exista niciun bebe'

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povesti adevarate