Eroina noastră din Italia: o româncă a salvat două fetițe de la înec

Livia Petrea

Avem cu ce ne mândri: o româncă dă lecții de responsabilitate civică. Eroina noastră din Italia a salvat două fetițe de la înec.

O româncă stabilită de ani buni în Italia a salvat de la înec două fetițe. Numele ei este Livia Petrea și lucrează ca salvamar pe o plajă din provincia Livorno. Ziarele italiene au scris pe larg despre curajul româncei de a se lupta cu valurile pentru a le aduce la mal, tefere, pe cele două fetițe.

În jurul orei 17.00 Livia se afla la post scrutând plaja și marea așa cum face de când s-a alăturat echipei de salvamari a localității italiene Cecina. Românca noastră le-a observat pe cele două fetițe de 9 respectiv 10 ani, care se jucau în apă îndepărtându-se din ce în ce mai mult de țărm. Brusc fetițele au fost trase de curenți spre larg și s-au pierdut din raza vizuală a părinților aflați pe mal. Livia le-a văzut, și-a dat seama că nu știu să înoate și s-a îndreptat prompt spre ele.

Pentru că Livia știa că la un moment dat în larg, fundul mării formează un fel de treaptă, apa adâncindu-se brusc, s-a grăbit să ajungă într-un timp record la fetițe până ca acestea să intre în panică. Cea mică însă, s-a scufundat, a apucat să înghită apă și să respire cu dificultate. Atunci a fost momentul când Livia a ajuns la ele și a decis pe care dintre cele două să o scoată prima din apă sub privirile îngrozite ale turiștilor aflați pe mal.

Din fericire, eroina din România a reușit să le scoată pe amândouă în siguranță, fetița cea mare fiind speriată, dar fizic mult mai bine decât sora ei care a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Presa din Italia a scris despre românca noastră, lăudându-i curajul și siguranța cu care a intervenit în timp util.

Foto: Facebook

Citește și:

Confesiunea unei cititoare: M-a tras lângă el și, cu ochii în balta de ploaie, mi-a spus că mai are o relație…

Am făcut un copil cu un bărbat însurat. Nu mă judecați aspru… nu știți cât de periculoasă e iubirea interzisă!

Roxana Ionescu a pierdut sarcina: „Anul acesta nu va mai exista niciun bebe'

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Povesti adevarate