Structura anului școlar 2018-2019 se schimbă. Uite ce modificări au fost aprobate de ministrul Educaţiei Naţionale, Valentin Popa

Decizia ca structura anului școlar 2018-2019 să se schimbe a fost luată ieri de către ministrul Educației Naționale, Valentin Popa.

Care va fi structura anului școlar 2018-2019?

În urma consultării cu  Consiliul Național al Elevilor, Federația Națională a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret', Confederațiile patronale CONPIROM, CONCORDIA/ACUE & Hermes/Meridian, ministrul Educației Naționale, Valentin Popa, a anunțat că anul școlar 2018-2019 va începe la data de 10 septembrie, iar vacanța de iarnă va dura 3 săptămâni.

Chestionarul completat online de către elevi, părinți și profesori a arătat că majoritatea respondenților și-au dorit ca școala să înceapă cu o săptămână mai târziu, pe data de 17 septembrie. Ministerul Educației a decis ca acest lucru să nu se aplice, dar a aprobat o măsura care prevede ca vacanța de iarnă să dureze 3 săptămâni, în contextul în care se dorea micșorarea acesteia la 2 săptămâni.

Anunțul a fost făcut public de către Ministerul Educației Naționale, printr-un comunicat de presă. Pe lângă structura anului școlar 2018-2019, în ședința de ieri s-a mai discutat și despre proiectul metodologiei și calendarului de înscriere a copiilor în învățământul primar pentru anul școlar 2018-2019, dar și despre proiectul de metodologie de acordare a gradației de merit, potrivit edu.ro.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Ministerul Educației a publicat calendarul Bacalaureatului pentru olimpici. Uite când vor avea loc probele

Calendarul simulărilor pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat . Când vor fi testați elevii?

Anul 2018 vine cu schimbări majore în educație! La ce trebuie să ne așteptăm în perioada următoare

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Educatie