Emilia Clarke, la un pas să își piardă viața. Actrița a fost operată de două ori pe creier: “Am cerut personalului medical să mă lase să mor”

Emilia Clarke, actrița cunoscută ca fiind “Mama Dragonilor” din “Game of Thrones”, a fost la un pas să își piardă viața. Presiunea mult prea mare care a venit la pachet cu acest rol important a făcut-o pe actriță să ajungă de urgență pe masa de operație.

Să primească rolul principal într-un serial de succes este visului oricărui actor, însă deși pare că acest lucru ar putea rezolva aproape orice problemă, lucrurile nu sunt întotdeauna atât de simple. Pentru Emilia Clarke, rolul din “Game of Thrones” este o mare realizare din punct de vedere profesional, dar stresul acumulat după primul sezon al serialului a fost atât de mare, încât actrița a fost la un pas să își piardă viața.

Emilia Clarke, la un pas să își piardă viața

Deși se bucură de succes și a devenit celebră în toată lumea, Emilia Clarke a ascuns în spatele zâmbetului o adevărată dramă. Multă vreme a evitat să vorbească despre momentele în care a fost la limita dintre viață și moarte, dar acum a ales să își deschidă sufletul prin intermediul unui interviu.

“Fix atunci când visul meu din copilărie părea să devină realitate, aproape că mi-am pierdut mințile și viața. Nu am povestit niciodată acest lucru, dar cred că a venit momentul. Pentru a scăpa de stres, am lucrat cu un antrenor. Eram un actor de televiziune acum, la urma urmei, și asta fac actorii de televiziune. În dimineața zilei de 11 februarie 2011, mă schimbam în vestiarul sălii de gimnastică din Crouch End, în nordul Londrei, când am început să simt o durere puternică de cap. Eram atât de obosită încât nu puteam să îmi pun pantofii de sport. Când am început antrenamentul, trebuia să mă forțez la primele exerciții. Am încercat să ignor durerea, dar nu am putut. I-am spus instructorului meu că trebuie să iau o pauză. Cumva, aproape că m-am târât ca să ajung în vestiar. Am ajuns la toaletă, am căzut în genunchi și am continuat să mă simt foarte rău. Între timp, durerea se înrăutățea. La un anumit moment am știut ce s-a întâmplat: creierul meu a fost deteriorat. Pentru câteva momente, am încercat să scap de durere și de greață. Mi-am spus: “Nu voi paraliza”. Mi-am mișcat degetele de la mâini și de la picioare pentru a mă asigura că este adevărat. Pentru a-mi păstra memoria, am încercat să îmi reamintesc, printre altele, câteva replici din “Urzeala tronurilor”.”, a povestit Emilia Clarke pentru newyorker.com.

Actrița a fost operată de două ori pe creier

După ce s-a simțit rău, actrița a ajuns de urgență la spital. După RMN, diagnosticul medicilor a fost unul dur: hemoragie subarahnoidă, afecțiune care dacă nu este tratată la timp poate provoca leziuni cerebrale permanente sau chiar poate cauza moartea. Medicii au intervenit rapid, iar după ce actrița și-a dat acordul, aceasta a fost operată pe creier. Privind în urmă, actrița își amintește că la vârsta de 14 ani, o migrenă puternică a ținut-o în pat câteva zile, iar când era studentă chiar a leșinat de câteva ori, însă nu a acordat prea mare atenție acestor simptome.

“Operația a durat trei ore. Când m-am trezit, durerea era insuportabilă. Nu aveam idee unde eram, nu mai vedeam bine. Aveam un tub la nivelul gâtului, nu mă puteam mișca și îmi era greață. După câteva zile mi-au spus că perioada critică trece după două săptămâni, iar dacă reuşesc să o depăşesc cu minime complicaţii, şansele mele să mă recuperez complet sunt mari. Într-o noapte, după ce am trecut de această perioadă, o asistentă medicală m-a trezit și, în cadrul unei serii de exerciții cognitive, m-a întrebat: “Cum te cheamă?” Numele meu complet este Emilia Isobel Euphemia Rose Clarke. Dar acum nu mi-am putut aminti. În schimb, din gură mi-au ieșit numai prostii. N-am mai avut niciodată o asemenea frică. Îmi puteam vedea viaţa şi îmi dădeam seama că nu merită să o trăieşti aşa. Sunt un actor. Trebuie să-mi amintesc replicile. Acum nu mi-am putut aminti numele meu. Sufeream de afazie, o consecință a traumei pe care creierul meu a suferit-o. Chiar și atunci când spuneam prostii, mama mea a ignorat acest lucru și a încercat să mă convingă că sunt perfect lucidă. Dar știam că nu mă înșel. În cele mai grave momente ale mele, am vrut să se termine totul. Am cerut personalului medical să mă lase să mor. Activitatea mea- tot visul meu despre ceea ce ar putea deveni viața mea – se lega de comunicare. Fără asta eram pierdută.”, a spus Emilia Clarke.

După operație, actrița și-a revenit complet, dar înainte de a părăsi spitalul, medicii i-au spus că la nivelul creierului exista un alt anevrism mai mic care fie ar fi putut exploda în orice moment, fie era posibil să nu provoace niciun disconfort. La un control de rutină, realizat după ce Emilia Clarke a terminat filmările pentru sezonul 3 al serialului “Game of Thrones”, medicii au descoperit că anevrismul își dublase dimensiunea, motiv pentru care actrița a fost operata din nou, de această dată fiind nevoie ca medicii să îi secționeze craniul, lucru care a făcut ca recuperarea să fie mult mai dificilă.

Experiența a schimbat-o complet pe actriță și pentru că a trecut printr-o adevărată dramă, Emilia Clarke a decis să își îndrepte atenția spre o organizație care oferă sprijin persoanelor care se recuperează din leziuni cerebrale și accident vascular cerebral.

Deschide galeria foto pentru a vedea mai multe fotografii cu Emilia Clarke.

Foto: hepta.ro

Citește și:

Ce vedetă s-a ascuns în spatele măștii Venom la Scena misterelor'? A stat trei ore fără să vadă, să audă și să poată respira pe nas

Antonia, din nou mamă? Uite ce spune despre al patrulea copil: Nu am închis poarta de tot'

Ce mesaje transmite Kate Middleton cu ajutorul genții? Face un lucru simplu, iar cei care o protejează știu imediat cum să procedeze

 

 

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete