Elevii și studenții care își doresc un calculator beneficiază cu greu de ajutor din partea statului. Uite care sunt principalele motive

calculator

calculator

Programul care are ca principal scop sprijinirea elevilor și studenților care provin din familii sărace, dar care vor să aibă un calculator, are mari probleme de funcționare. Intitulat „Euro 200, programul propus de Guvern prevede ca fiecare elev sau student cu venitul maxim  de 150 de lei pe membru de familie să se poată înscrie în program pentru a primi un tichet de 200 de Euro.

Deși intențiile sunt bune, suma maximă stabilită de Guvern este mult prea mică, motiv pentru care foarte puțini elevi și studenți pot beneficia de ajutorul oferit de stat. Elevii și studenții care nu depășesc suma de 150 de lei  brut pe membru de familie și care au vârsta până în 26 de ani se pot înscrie în programul„Euro 200', până pe 21 aprilie, potrivit adevarul.ro.

Programul “Euro 200” a fost pus în funcțiune în anul 2004, iar sumele stabilite atunci nu au mai fost schimbate și corelate cu veniturile din 2017, motiv pentru care proiectul nu funcționează. În anul 2016, doar 16 studenți au reușit să își cumpere un calculator cu banii oferiți de la stat. Mai mult, bonul de 200 de Euro reprezintă o sumă mult prea mică pentru achiziționarea unui calculator performant în 2017, prețurile fiind mult mai ridicate.

Președintele Alianţei Organizaţiilor Studenţeşti din România, Vlad Cherecheş a ținut să lămurească această problemă, explicând care sunt motivele pentru care programul nu funcționează: „Sunt mulţi studenţi care nu îşi permit să îşi cumpere un laptop din banii lor. Este necesar un astfel de program, dar cu condiţii mai normale, astfel încât să beneficieze mai mulţi în afara cazurilor extreme. Inclusiv acele vouchere de 200 de euro sunt extrem de mici. Dacă acum vrei să îţi cumperi ceva decent ar trebui să crească voucherul, dar nu s-a indexat nici măcar cu inflaţia. Noi am propus anul trecut, pe programul acesta, o valoare de 500 de euro, dar nu am primit niciun răspuns de la Minister', a spus Vlad Cherecheș.

Nici în acest an sumele nu vor crește și asta pentru că plafonul aprobat de Guvern pentru acest proiect este același ca în 2016, mai exact 15 milioane de lei.

 

Foto:pixabay.com

Citește și:

Simulare EVALUARE NAŢIONALĂ 2017. „Perlele' elevilor de a VIII-a: „Rolul cratimei este să încalece două cuvinte'

O nouă șansă la educație pentru copiii din medii vulnerabile

Elevii pot beneficia de meditații gratuite pentru admiterea la facultate

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Educatie