O nouă șansă la educație pentru copiii din medii vulnerabile

vulnerabile

profesor

Copiii din medii vulnerabile au o nouă șansă la învățătură și asta datorită unui program care pregătește profesorii pentru lucrul în zonele defavorizate. Programul își dorește ca elevii fără posibilități și care trăiesc în zonele sărace să aibă acces la un învățământ de calitate în care să fie promovate principalele valori ale societății.

Porgramul de pregătire al profesorilor este susținut de către Teach for Romania și vizează tinerii absolvenți și studenți care își doresc o carieră în învățământ. Cei care sunt interesați trebuie să se înscrie pe site-ul Teach for Romania, până pe 15 martie. Înscrierea constă în completarea unui formular ce poate fi găsit pe site.Cei selectați vor trece printr-un stagiu de pregătire, urmând ca mai apoi să își desfășoare activitatea în cadrul școlilor partenere pentru o perioadă de 2 ani.  În perioada de pregătire, cursanții vor beneficia de consiliere din partea specialiștilor în pedagogie și leadership din România și vor putea să își construiască o carieră solidă în domeniul învățământului.

Învățământul de la sate a scos de multe ori în evidență probleme ale sistemului, foarte multe școli ducând lipsă de personal și asta pentru că profesorii se feresc să ajungă în aceste zone. Acest program încurajează învățământul de la sate și își propune să pregătească elevi care să obțină rezultate excepționale. Mai mult, tinerii din zonele vulnerabile sunt încurajați să își continue studiile și să își construiască un viitor pentru a deveni adulți  cu un cuvânt de spus în societate.

 

foto:123rf.com

Citește și:

Cum simulăm că facem educație?

Vești bune pentru cei care lucrează în Educație! Salariile personalului nedidactic cresc cu 20%

 

Calitatea educației poate fi îmbunătățită cu ajutorul manualelor digitale

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie