Elevii merg sau nu la școală pe 23 ianuarie? Ministrul educației a dat răspunsul

Elevii merg sau nu la școală pe 23 ianuarie? Ministrul educației a dat răspunsul

Guvernul a stabilit ca bugetarii să aibă o minivacanță în acest weekend, cu ocazia sărbătoriri Zilei Unirii Principatelor Române pe data de 24 ianuarie. Astfel, ziua de 23 ianuarie va fi liberă pentru bugetari, urmând ca aceasta să fie recuperată într-o zi de sâmbătă. Astfel, mai mulți angajați de la stat vor avea 4 zile libere în perioada 21-24 ianuarie.

Ziua liberă de pe 23 ianuarie va fi recuperată, în regim de program normal, sâmbătă, 28 ianuarie 2017. O altă modalitate de recuperare este prin prelungirea corespunzătoare a timpului de lucru până pe 31 ianuarie 2017.

Elevii merg sau nu la școală pe 23 ianuarie?

Pe buzele oamenilor a circulat o întrebare și anume dacă și elevii vor avea liber lunea viitoare sau vor merge la școală. Secretarul de stat în Ministerul Educației, Liviu Pop, a precizat că școlile, împreună cu administația locală, părinții și elevii pot să decidă dacă se va învăța sau va fi zi liberă, conform libertatea.ro. De asemenea, va fi stabilită modalitatea în care se vor recupera orele, în perioada următoare.

'Dacă se ajunge la un acord între corpul profesional, părinți, elevi și autoritățile locale, și decid să se învețe luni, 23 ianuarie, nu îi poate opri nimeni. Regulamentul este clar', a precizat secretarul de stat în Ministerul Educației, Liviu Marian Pop, pentru sursa citată.

În plus, el a vorbit și despre recupererea zilei de luni. Ministerul Educației spune că fiecare unitate de învățământ trebuie să decidă cum se va face această recuperare. Există două modalități pentru ca ziua de 23 ianuarie să se recupereze: fie printr-o zi de școală, sâmbătă, 28 ianuarie, fie prin prelungirea orelor, în fiecare zi.

'Pot recupera în cursul unei săptămâni, cele cinci ore, sau în cinci săptămâni, o oră în fiecare săptămână', a mai adăugat secretarul de stat Liviu Marian Pop.

Așadar, ziua 23 ianuarie va fi liberă. Guvernul a adoptat o hotărâre prin care ziua de luni, 23 ianuarie este zi liberă pentru salariații din sectorul public. În acest fel, ei vor avea un weekend prelungit.

Foto: 123rf.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Salariile profesorilor se măresc de la 1 februarie! Câți bani în plus vor primi

Iată cum se acordă indemnizația de creștere a copilului în 2017

Cei care se întorc mai repede la muncă după ce au devenit părinți vor primi mai mulți bani de la stat

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Educatie