Efectele devastatoare ale cyberbullyingului. O fetiță de 14 ani s-a sinucis după ce a primit mai multe mesaje pe o rețea de socializare

Cyberbullyingul a devenit un subiect tot mai des abordat de specialiștii din educație și asta pentru că acest fenomen poate avea efecte devastatoare asupra copiilor.

Mesajele pe care cei mici și adolescenții le primesc pe rețelele de socializare pot avea consecințe dintre cele mai grave, iar dovadă stă povestea unei fetițe de 14 ani, din Australia. Amy „Dolly' Everett era imaginea unui cunoscute firme de retail și a ajuns să își pună capăt zilelor la începtul acestei luni, după ce a primit mai multe mesaje în mediul online. Din cauza hărțuirii pe internet, mulți copii se simt depășiți de situație și ajung să apeleze la gesturi extreme.

Imediat după ce informația că Amy „Dolly' Everett s-a sinucis a fost făcută publică, un alt tată a dezvălui mesajele pe care fiica lui le-a primit. Bărbatul a postat pe contul său de socializare o parte din mesajul primit de fiica lui,  Katelyn, în vârstă de 15 ani.

“De ce nu te duci să-ți tăi venele până când sângerezi? Ne-ai face tuturor o favoare. Du-te să faci ceea ce a făcut Dolly, ar fi trebuit să fi fost tu și nu ea”, a fost mesajul primit de fetița în vârstă de 15 ani, potrivit thesun.co.uk.

Într-o postare pe Facebook, tatăl lui Amy „Dolly' Everett a mărturisit că fetița lui era atât de afectată de mesajele pe care le primea, încât a decis să renunțe la viață. În plus, bărbatul le-a transmit un mesaj dur celor care au avut ideea de a-i hărțui pe cei mici: „Dacă oamenii care cred că au făcut o glumă bună și cei care se simt mai bine când îi hărțuiesc și îi agresează pe alții văd această postare, vă rog să veniți la înmormântare ca să vedeți cu ochii voștri consecințele devastatoare pe care le-ați creat', a scris Tick Everett.

Foto: facebook

Citește și:

Lorelai Moșneguțu, fetiţa fără mâini, și-a îndeplinit cel mai mare vis! Cum arată apartamentul pe care l-a cumpărat cu banii de la „Românii au talent'

O balerină din Bistrița a înființat o școală în Germania

Anna Țifu, violonistă italiană, nu își uită originile: „Jumătate din sângele meu este românesc'

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povesti adevarate