O balerină din Bistrița a înființat o școală în Germania

Alexandra Pașcu, balerina din Bistrița care a înființat o școală în Germania, este unul dintre numele sonore ale baletului și nu și-a uitat nicio secundă originile.

Alexandra Daniela Pașcu este unul dintre numele sonore ale baletului din Germania, țara în care trăiește și dansează de 17 ani ca prim-balerină. Cariera ei continuă și astăzi, deși are 35 de ani. Are propria școală de balet în Flensburg, orașul în care trăiește și dansează de când a plecat din România.

Românca a început să studieze baletul târziu, la 12 ani, și s-a mutat la Cluj pentru asta. De 17 ani este prim-balerină în Germania, dar nu a uitat Bistrița. A revenit în vacanță, la Colibița, fix în perioada în care avea loc tabăra Școlii de Balet Ovidiu Danci și le-a învățat pe copile micile secrete care au făcut-o astăzi mare balerină.

„Îmi amintesc și acum că nu aveam poante, erau foarte scumpe la vremea aceea și nu știu cum a făcut că a primit toată lumea poante și am putut dansa', și-a amintit, pentru Bistrițeanul, Alexandra primii pași în lumea baletului.

La câteva luni după Bacalaureat a plecat în Germania și din 2000 locuiește și dansează la compania de dans din Flensburg. Primii zece ani a fost prim solistă, iar în ultimii ani acceptă colaborări din partea teatrelor din toată Germania și dansează acolo unde este nevoie de ea și astăzi.

La Flensburg are deja propria școală de balet, alături de alți doi balerini profesioniști din Bulgaria și o tânără din Germania, iar de anul viitor printre cei care vor preda la școala ei va fi și un profesor rus, un vis pentru orice școală de balet din lume.

Plecată de mică din orașul natal, Alexandra a păstrat acea mândrie că este bistrițeancă. Dovadă a acestui fapt e sclipirea pe care o are în ochi atunci când vorbește despre Bistrița, chiar dacă ea și-a construit cariera și viața la mii de kilometri depărtare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Povesti adevarate