După Ovidiu Cuncea și Mihai Coadă, un alt actor o ia pe calea bisericii. Motivul pentru care Silviu Biriș a dat la Teologie

Silviu Biriș TeologieSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 4

Silviu Biriș este actor al Teatrului Național din București și nepotul interpretei de muzică populară Veta Biriș. Și, nu peste multă vreme, actorul în vârstă de 45 de ani va avea un nou statut: absolvent de Teologie.

Nici lookul lui nu mai este acela pe care-l avea cu câțiva ani în urmă, ci unul specific unei fețe bisericeși. Actorul și-a lăsat barbă și a devenit mult mai pios.

Motivul pentru care Silviu Biriș a dat la Teologie

Actorul este deja în anul al treilea la Universitatea de Teologie, Secția Pastorală. Potrivit click.ro, la înmormântarea actriței Florina Cercel, Silviu Biriș i-a citit psalmi alături de un sobor de preoți. Nu a lipsit nici fostul actor Ovidiu Cuncea, acum diacon.

Silviu Biriș a declarat pentru sursa citată că motivul pentru care a apucat calea bisericii a fost acela de a găsi răspunsuri la niște întrebări: “Am vrut să ştiu, să-mi răspund la nişte întrebări. De exemplu, am vrut să ştiu de ce mă închin, de ce sunt icoane în biserici şi care este istoria Creştinismului“, a declarat actorul.

De asemenea, Silviu a spus că nu știe dacă va practica vreodată preoția: “Încă nu ştiu dacă voi practica preoţia pentru că trebuie să trec prin practicarea canoanelor bisericeşti. În cazul meu, nu pot deveni preot decât dacă mă fac călugăr', a precizat actorul Silviu Biriş.

Tatăl a fost cel care i-a insuflat dragostea pentru biserică

Silviu Biriș nu a descoperit credința peste noapte. Încă din copilărie i s-a insuflat dragostea pentru biserică: “Tata mi-a insuflat dragostea pentru cariera de preot şi o urmez. Bunicul din partea mamei mă ducea la biserică şi cântam la denii, de Paşte. Acum, când am timp, merg duminica la Sfânta Liturghie ca practicant şi mai cânt în strană. Cânt cu drag pentru Domnul şi noi îl slujim pe Dumnezeu', a mai spus actorul.

Actorul nu ezită însă să recunoască faptul că au fost momente în viața lui în care nu găsea rezolvări. În acele momente, a înțeles că doar Dumnezeu are răspunsurile: “Au fost momente când am simțit nevoia de Dumnezeu în viața mea. Nopți nedormite, gânduri, căutam răspunsuri pentru neînțelegerile mele. Liniștea mi-am găsit-o când mi-am dat seama că trebuie s-o caut în Cel de Sus. Încerc să mă fac plăcut lui Dumnezeu. Ca mulți alții, am făcut greșeli mari în viață. Au fost momente când am simțit că sunt la pământ, am simțit nevoia de a fi mângâiat, să fiu iubit, cred că atunci am început să mă apropii de biserică”, a declarat actorul pentru Libertatea.

Silviu Biriş a divorțat, în 2016, de Irina Cornişteanu (fiica regizorului Mircea Cornişteanu – n.r.), manager artistic şi director al Institutului Cultural Român din Viena, cu care are doi copii, David Teodor (17 ani) şi Eva Maria (13 ani).

Citeste si

Motivul pentru care actorul Ovidiu Cuncea a luat-o pe calea bisericii

Ce spunea părintele Arsenie Boca despre suferinţă? Uite care era rostul ei în viziunea acestuia

Sursa foto: facebook Silviu Biris

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete