Motivul pentru care actorul Ovidiu Cuncea a luat-o pe calea bisericii

ovidiu cuncea dupa ce a luat-o pe calea bisericii

Sigur ți-l amintești pe Ovidiu Cuncea, mustăciosul acela simpatic care ne amuza în diferite show-uri de televiziune alături de Mama Natură sau Dan Negru. În anii 2000, Ovidiu Cuncea a dat lovitura cu emisiunea Ciao Darwin", de la Antena 1. Însă în 2014, celebrul actor a renunțat la actorie și a luat-o pe calea credinței. Nu mai apare pe marile ecrane, iar viața lui s-a schimbat complet. În prezent este diacon la diferite biserici din Capitală. Ce face Ovidiu Cuncea?  „Am făcut seminarul teologic, înainte de 90. Am simțit în permanență ceva care îmi spunea că trebuie să fac asta. Mergeam la biserică ca un tânăr, dar nu stăteam în genunchi toată ziua. Am primit asta de la bunici. Ne puneau să spunem rugăciuni. Se naște de undeva. Tatăl meu m-a încurajat să dau la Teatru. Își doreau să fiu preot. M-ar fi văzut la o parohie apropiată de ei. Sunt primul actor al teatrelor din România care face și asta. Îi povesteam neliniștile mele lui Mircea Albulescu și îmi spunea că o să fiu unic în felul acesta, mă încuraja. Înainte de hirotonie am vrut să renunț. Am fost hirotonit în Grecia, acolo mai erau încă trei episcopi. S-a creat o tensiune și am avut un sentiment că dacă deranjez să nu mai fac. Apoi am rămas în rugăciune și s-a limpezit totul', a declarat ovidiu Cuncea în cadrul emisiunii Vorbește lumea, de la ProTV. 'Momentul în care am realizat că asta e adevărata mea vocaţie a fost la mormântul Părintelui Arsenie Boca, la Prislop. În urmă cu câţiva ani, însă, m-am aşezat în ge-nunchi dinaintea crucii sale şi i-am spus: Părinte, am şi eu o rugăminte: aş vrea să fiu preot al lui Dumne¬zeu'. Şi am început să plâng, şi îmi curgeau la¬crimile în asemenea hal, încât m-am ascuns de co¬le¬gii mei actori, ca să nu crea¬dă că cine ştie ce pă¬cat am, cine ştie ce sufe¬rinţă… Este acolo un fag mare, pe care l-am îmbră¬ţi¬şat şi am plâns, am plâns, am plâns, până n-am mai avut lacrimi. Atunci am simţit ca o mângâiere, aşa, că voi fi hirotonit', a mai povestit actorul, în urmă cu câțiva ani, într-un interviu pentru ziarul Libertatea.

Sigur ți-l amintești pe Ovidiu Cuncea, mustăciosul acela simpatic care ne amuza în diferite show-uri de televiziune alături de Mama Natură sau Dan Negru.

În anii 2000, Ovidiu Cuncea a dat lovitura cu emisiunea Ciao Darwin”, de la Antena 1.

Însă în 2014, celebrul actor a renunțat la actorie și a luat-o pe calea credinței. Nu mai apare pe marile ecrane, iar viața lui s-a schimbat complet. În prezent este diacon la diferite biserici din Capitală.

De ce a luat-o Ovidiu Cuncea pe calea credinței

„Am făcut seminarul teologic, înainte de 90. Am simțit în permanență ceva care îmi spunea că trebuie să fac asta. Mergeam la biserică ca un tânăr, dar nu stăteam în genunchi toată ziua. Am primit asta de la bunici. Ne puneau să spunem rugăciuni. Se naște de undeva. Tatăl meu m-a încurajat să dau la Teatru. Își doreau să fiu preot. M-ar fi văzut la o parohie apropiată de ei. Sunt primul actor al teatrelor din România care face și asta. Îi povesteam neliniștile mele lui Mircea Albulescu și îmi spunea că o să fiu unic în felul acesta, mă încuraja. Înainte de hirotonie am vrut să renunț. Am fost hirotonit în Grecia, acolo mai erau încă trei episcopi. S-a creat o tensiune și am avut un sentiment că dacă deranjez să nu mai fac. Apoi am rămas în rugăciune și s-a limpezit totul', a declarat ovidiu Cuncea în cadrul emisiunii Vorbește lumea, de la ProTV.

'Momentul în care am realizat că asta e adevărata mea vocaţie a fost la mormântul Părintelui Arsenie Boca, la Prislop. În urmă cu câţiva ani, însă, m-am aşezat în genunchi dinaintea crucii sale şi i-am spus: Părinte, am şi eu o rugăminte: aş vrea să fiu preot al lui Dumnezeu'. Şi am început să plâng, şi îmi curgeau lacrimile în asemenea hal, încât m-am ascuns de colegii mei actori, ca să nu creadă că cine ştie ce păcat am, cine ştie ce suferinţă… Este acolo un fag mare, pe care l-am îmbrăţişat şi am plâns, am plâns, am plâns, până n-am mai avut lacrimi. Atunci am simţit ca o mângâiere, aşa, că voi fi hirotonit', a povestit actorul, în urmă cu câțiva ani, într-un interviu pentru ziarul Libertatea.

 

Iulia Sandu

Foto:libertatea.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete