După furtuna de ieri, temperaturile scad radical! Cod galben de vânt puternic

După furtuna de ieri, temperaturile scad radical! Cod galben de vânt puternic

După ce ieri a fost haos în Bucureşti la orel după-amiezii, în urma avertizării meteorologice de furtuni, astăzi a fost emisă o informare de scădere semnificativă a temperaturilor în următoarea perioadă.

Meteorologii au emis o avertizare care este valabilă până mâine la ora 20:00, care a anunţă că vremea se va răci şi vor fi intensificări temporare ale vântului. În acest interval, vremea va continua să se răcească în toată țara, devenind rece pentru această perioadă cu precădere în regiunile intracarpatice, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie. Aici valorile maxime ale temperaturii aerului se vor situa, în general, între 14 și 18 grade. În zona montană înaltă, trecător, precipitațiile vor fi mixte. Temporar vor fi intensificări ale vântului, în special în sudul teritoriului și în zona de munte, cu viteze la rafală de 45 – 55 km/h.

În special în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova va mai ploua, dar numai pe arii restrânse se vor cumula peste 15 – 20 l/mp.

Cod galben de vânt puternic

În plus, până astăzi la ora 14:00, mai este valabil un cod galben de vânt puternic. Zonele afectate sunt următoarele: Județul Constanța: Constanța, Medgidia, Eforie, Mangalia, Murfatlar, Năvodari, Negru Vodă, Ovidiu, Techirghiol, 23 August, Agigea, Albești, Amzacea, Bărăganu, Castelu, Cerchezu, Chirnogeni, Ciocârlia, Cobadin, Cogealac, Comana, Corbu, Costinești, Crucea, Cumpăna, Cuza Voda, Fântânele, Grădina, Independența, Istria, Limanu, Lumina, Mereni, Mihail Kogălniceanu, Mihai Viteazu, Mircea Vodă, Nicolae Bălcescu, Pantelimon, Pecineaga, Peștera, Poarta Albă, Săcele, Siliștea, Târgușor, Topraisar, Tortoman, Tuzla, Valu lui Traian;Județul Tulcea: Babadag, Baia, Beidaud, Casimcea, Ceamurlia de Jos, Jurilovca, Murighiol, Sarichioi, Slava Cercheză, Stejaru.

În aceste regiuni, se vor semnala intensificări ale vântului cu rafale ce vor depăși 55 km/h.

Foto: shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citeşte şi:

Avertizările meteo au blocat traficul din Capitală, la ora 17:00! Aproape toate străzile sunt aglomerate

Cod galben de furtuni în București și cod portocaliu în alte patru județe din țară. Ce măsuri a luat Primăria Capitalei?

Ce spune CNP-ul despre personalitatea ta! Ai mare grijă dacă se repetă aceste cifre

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri