Avertizările meteo au blocat traficul din Capitală, la ora 17:00! Aproape toate străzile sunt aglomerate

La această oră, se circulă cu dificultate în tot Bucureștiul după ce astăzi, meteorologii au emis mai multe atenționări de furtună. Multe bulevarde principale din Capitală sunt aproape complet blocate, după ce oamenii au fost avertizați să meargă acasă pentru a se adăposti de furtună. 

Din păcate însă, oamenii au fost prinși în trafic. În mod normal, la această oră traficul este mult mai lejer, însă astăzi străzile Bucureștiul sunt parcă mai aglomerate ca niciodată.

Avertizările meteo au blocat traficul din Capitală

Primăria Capitalei a dat ordin ca școlile să fie închise începând cu ora 17.00, iar aceasta este una dintre consecințele principale pentru care bucureștenii au rămas prinși în trafic.

„Pentru siguranță, eu înțeleg că de la ora 17.00 ar fi mai înțelept să se înceapă închiderea cursurilor, pentru a ajunge elevii acasă, pentru că nu stau în proximitatea școlilor', a spus primarul general Gabriela Firea, potrivit digi24.ro.

În Bucureşti, încă de la ora prânzului au început modificări ale vremii, iar după ora 18:00 vântul se va intensifica treptat. Intervalul critic va fi între orele 20:00 şi 3:00, când vântul poate lua aspect de vijelie, cu viteze între 55 şi 65 de kilometri pe oră.

Precipitaţiile vor fi de 25 de litri/pe metru pătrat, putând să ajungă în unele cartiere şi la 35 l/mp, cantităţi ce vor fi înregistrate pe o durată scurtă de cel mult două ore.

Vântul va mai avea intensificări pe parcursul zilei de joi, dar rafalele vor ajunge până la cele mult 40 – 50 de km/oră.

Primarul general Gabriela Firea a cerut, astăzi, să fie toaletaţi copacii, pentru a se reduce riscul de a se produce pagube, dacă cregile acestora ar fi doborâte de vânt. De asemenea, Firea a cerut verificarea panourilor publicitare şi a cerut poliţiei locale să discute cu diriginţii de şantier pentru a-şi pune în siguranţă utliajele şi macaralele care ar putea crea probleme în cazul rafalelor de vânt.

Proprietarilor de terase li s-a solicitat să îşi pună în siguranţă clienţii şi să aibă grijă ca umbrelele să nu se desprindă, la fel şi acoperişurile.

Foto: captură Digi24.com, shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Ferește-te de furtunile violente din aceste zile! Rugăciunea ajutătoare la vreme de vijelie, trăsnete și fulgere cu grindină sau cutremur

Cod galben de furtuni în București și cod portocaliu în alte patru județe din țară. Ce măsuri a luat Primăria Capitalei?

Vin furtuni violente în toată țara! Este cod galben de ploi și vânt puternic

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri