Dubai Frame – suma tuturor atracțiilor celebrei destinații turistice

Dubai Frame

Dubai Frame arată de departe ca o simplă ramă dreptunghiulară ce domină orașul. Apropie-te să vezi ce spațiu uluitor este, de fapt!

Dubai Frame

Dubai Frame, un monument estetic și arhitectural

Pentru „cea mai mare ramă foto din lume' cum numește „The Guardian' proiectul, Guvernul Dubai a ales prin concurs un arhitect cu care nu se află la prima colaborare. Fernando Donis, mexican rezident în Olanda, semnează unele dintre cele mai spectaculoase monumente arhitecturale moderne din Dubai. Dintre acestea, Turnurile Porsche și Turnul Renaissance Design. Aeroportul Internațional Jeddah din Arabia Saudită și Turnul Televiziunii Chineze Centrale din Beijing sunt alte două proiecte ale aceluiași arhitect. (Wkikipedia)

Proiectul a fost atribuit în 2009, printr-un concurs în care au fost înscrise 926 de proiecte din toată lumea. Juriul a avut, de asemnea, o componență internațională de maxim prestigiu.

Municipalitatea Dubai a dorit realizarea unei construcții emblematice pentru Dubai. Arhitectul Donis a propus, în loc de o clădire masivă, un dreptunghi gul. Rama de 105 x 150 m, încadrează o mare parte dintre clădirile și amenajările deja emblematice ale orașului. Dubai Frame sau „Berwaz Dubai a fost construit la un cost de 250 de milioane Dhs (aprox. 55.700.000 €).

Dubai Frame se află în imediata vecinitate a Parcului Zabeel. Noua construcție, inaugurată în ianuarie 2018, reprezintă un punct de atracție deopotrivă pentru vizitatori, turiști și rezidenți. Municipalitatea Dubai se așteaptă la două milioane de vizitatori pe an.

Dubai Frame și cele trei vârste ale orașului

Complexul este compus din două turnuri cu înălțimea de 150 m unite la bază de un corp orizontal și de o pasarelă de 93 m la nivelul superior. Pe una din laturi, monumentul încadrează clădirile și imaginile din Sheikh Zayed Road, care simbolizează orașul modern, pe când de partea cealaltă a Berwaz apar zonele istorice Deira, Umm Hurair și Karama, ce simbolizează Dubaiul vechi.

Dubai Frame

Latura de jos a dreptunghiului găzduiește la parter un muzeu al dezvoltării orașului și o prezentare generală a miracolului numit Dubai. Proiecții, efecte de ceață, mirosuri și mișcare – toate contribuie la experiența copleșitoare a oferită de spațiu. Galeria Dubaiului Vechi reprezintă esența proiectului și spune povestea evoluției orașului și a trecutului său, făcând o prezentare a orașului vechi cu ajutorul imagisticii 3D, perfect în ton cu tot ceea ce a însemnat evoluția rapidă, pe toate planurile, a acestuia.

La nivelul Sky Deck (pe latura superioară a ramei), are loc întâlnirea cu Dubaiul actual. Vizitatorii au posibilitatea să vadă orașul din toate unghiurile, cu Orașul Vechi în nord și Orașul Nou în sud. Această experiență este completată de aplicații interactive precum ecranele prin care vizitatorii pot identifica diferite clădiri și atracții, pot găsi informații și pot observa de aproape, în 3D, clădirile și monumentele istorice.

Dubai Frame

Următoarea experiență începe de cealaltă parte a mezaninului, unde vizitatorii sunt întâmpinați de Galeria Dubaiului din Viitor. Conceptual, aceasta încearcă să construiască o imagine a orașului de peste 50 de ani, prin crearea unei metropole virtuale cu ajutorul unor proiecții interactive și realității virtuale.

Programul de vizitare este zilnic, între orele 10 și 19. Biletele de acces vor costa 50 Dhs (aprox. 11 € sau 50 lei) pentru adulți și 20 Dhs (aprox. 4,5 € sau 20 lei) pentru copii între 3 și 12 ani. Accesul pentru bătrâni și persoane cu dizabilități cu maxim doi însoțitori va fi gratuit.

Între 22 februarie și 9 martie 2018, se desfășoară ediția anuală Dubai Food Festival.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Timp Liber