Drumeții pe Cheile Samaria și descoperiri istorice, în Creta

Drumeții pe Cheile Samaria și descoperiri istorice, în Creta

Creta, cea mai mare dintre insulele grecești, este o excelentă destinație de vacanță, care are de oferit numeroase atracții turistice. Familiile cu copii sunt încântate de Creta, insula fiind deseori votată drept una dintre cele mai populare și mai sigure destinații pentru vacanțe alături de cei mici, datorită plajelor curate, distinse cu 'Steagul Albastru', a golfurilor cu ape calme și calde, dar și pentru obiectivele istorice și culturale, fascinante pentru orice călător.

Experiențe unice în Creta

Descoperă în Creta plajele sale uluitoare, mângâiate de razele blânde ale soarelui cretan, cu nisip fin și moale mângâiat de apele cristaline ale Mediteranei, golfurile stâncoase încadrate în peisaje idilice, și plantațiile nesfârșite de măslini, pomi fructiferi și podgorii. Tot aici vei întalni păduri de palmieri și cedru, și sate de munte tradiționale unde preparatele locale sunt o încantare pentru gurmanzii din toată lumea.

Bogăția de situri istorice, de la civilizația minoică și până în vremurile noastre, locația strategică a insulei, făcând-o atractivă pentru mulți invadatori de-a lungul timpului, și peisajele armonioase sunt doar cateva dintre motivele pentru care Creta este o destinație atat de populară.

Atracții naturale fascinante

Creta este un magnet pentru cei care iubesc natura astfel că odată ajung aici nu trebuie să ratezi Cheile Samariei, cu o lungime de 18 km, este cel mai lung defileu din Europa și face parte din Rețeaua Mondială a Rezervațiilor Biosferei din cadrul UNESCO, devenind parc național în anul 1962.

Traseul pe chei durează între 4 și 8 ore și îți oferă numeroase oportunități pentru fotografii de poveste. În plus, după traversarea parcului natural te așteaptă minunata plaja Agia Roumeli, ideală pentru relaxare și odihnă.

Oraș plin de viață cu numeroase edificii de patrimoniu

Capitala Heraklion este unul dintre cele mai vizitate orașe de pe insulă, care adăpostește numeroase atracții istorice și culturale. Muzeul Arheologic, cel mai aglomerat, este locul unde poți observa cele mai importante descoperiri din palatele minoice Knossos, Malia și Zakros, iar pentru mai multe astfel de imagini, vizitează situl Knossos, aflat la marginea orașului, dar și fortăreața venețiană care domină portul orașului Herajlion, la care vei ajunge după o scurtă plimbare din centrul orașului.

De Geanina Ichim

Oferte Speciale Creta

Hotel Scaleta Beach 3*tarife de la 424 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu all inclusive, transport avion, transfer aeroport-hotel- aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro sau la telefon 021.270.00.99.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Vacanta