(P) Călătorie istorică în Bodrum, orașul cu iz grecesc al Turciei

(P) Călătorie istorică în Bodrum, orașul cu iz grecesc al Turciei

Pe coasta turcească a Mării Egee, pe o colină domoală înconjurată de golfuri precum smaraldul, se găsește Bodrum, una dintre cele mai pitorești și exclusiviste destinații de vacanță din Turcia, unde ajung în fiecare an mii de turiști străini.

Plajele din nisip auriu, vegetația bogată, casele cu arhitectură mediteraneană și viața de noapte fulminantă, fac din Bodrum locul preferat în special de tinerii dornici de distracție cu iz turcesc, care vor să îmbine relaxarea la plajă cu vizitele inspirate în descoperirea celor mai populare atracții turistice. La fel de interesant chiar și pentru familiile cu copii, Bodrum păstrează o atmosferă liniștită pe timpul zilei, cu numeroase obiective istorice și peisaje luxuriante, astfel că este preferat chiar și de către turiștii dornici de vacanțe liniștite.

Descoperă Bodrum în cadrul unui sejur cu autocarul de la Europa Travel. Turoperatorul low-cost mizează și în acest sezon pe cele mai mici tarife la pachetele de vacanță pe cursele charter cu autocarul în cele mai populare destinații din Turcia, prin care turiștii se pot bucura de vacanțe 'smart travel', de tip cel mai bun raport calitate/preț.

Cele mai populare atracții istorice

Cu un patrimoniu natural și cultural interesant, orașul pitoresc Bodrum a fost din cele mai vechi timpuri considerat unul dintre cele mai bogate locuri din Turcia. Era renumit pentru că adăpostea una dintre cele 7 minuni ale lumii anticeMausoleul din Halicarnas care a fost distrus în urma unui cutremur în jurul anului 1494. Potrivit legendelor locale, blocurile uriașe din piatră care compuneau această construcție măreață au fost folosite de către Cavalerii Ioaniți la ridicarea Castelului Sfantul Petru, care domină portul cosmopolit al orașului. Simbol al locului, castelul datează din secolul al XV lea, aici organizandu-se astăzi o mulțime de evenimente culturale și festivaluri turcești interesante.

Orașul vechi – cel mai aglomerat loc din Bodrum

O plimbare la pas în orașul vechi Bodrum poate fi extrem de interesantă din mai multe puncte de vedere. Dacă ești pasionat de istorie găsești aici numeroase ruine aparținand perioadelor cand dorienii, persanii sau cruciații dominau locul, cu o arhitectură interesantă de inspirație grecească, vizibilă prin fațadele caselor alb-albastre, portul cosmopolit și interesantul deal cu numeroase mori de vant din piatră – unul dintre simbolurile orașului.

La fel de bine, cei pasionați de shopping găsesc aici numeroase magazine tradiționale, buticuri de suveniruri și taverne pescarești, de unde poți cumpăra amintiri cu orașul sau poți degusta delicioase preparate locale sau deserturi savuroase.

De Mădălina Isar

Oferte Speciale Sejur Bodrum

Hotel Yasmin Resort 5* – tarife de la 359 Euro + 329 Lei/persoana, 6 nopti de cazare cu ultra all inclusive, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Vacanta