Drama unui bărbat care a orbit, după ce a dormit în fiecare seară cu lentilele de contact

a orbit din cauza lentilelor de contact

Lentilele de contact reprezintă alegerea foarte multor persoane care au probleme cu vederea, dar care nu își doresc să poarte ochelari. Chiar dacă sunt mult mai practice, cei ce le folosesc trebuie să respecte câteva reguli stricte, asta dacă nu vor să se confrunte cu infecții puternice.

Zona ochilor este una foarte sensibilă, iar cei care poartă lentile de contact știu cât de importantă este igiena în astfel de situații. Lentilele trebuie păstrate într-un mediu steril, pentru a evita ca ele să intre în contact cu bacteriile și să ducă la apariția problemelor de vedere. În mod normal, lentilele de contact nu pot fi purtate în timpul nopții, însă există modele care permit acest lucru.

Chad Groeschen, un bărbat de 39 de ani, din Ohio, trăiește o adevărată dramă, asta după ce a purtat lentilele de contact în permanență, timp de 1 an. Pentru că acestea făceau parte din categoria lentilelor ce puteau fi purtate și în timpul nopții, bărbatul nu le-a mai îndepărtat înainte de culcare. După 1 an, Chad Groeschen a început să se confrunte cu dureri puternice în zona ochiului stâng, vederea fiindu-i afectată.

ochi afectat de lentilele de contact

În urma unui control oftalmologic, bărbatul a aflat că a contact o bacterie puternică, care s-a localizat sub lentilă și i-a afectat întreg ochiul. Bărbatul a dezvoltat ulterior un ulcer cornean, care a lăsat în urma lui o cicatrice ce l-a făcut pe Chad Groeschen să își piardă vederea. Astfel bărbatul a orbit, ochiul său stâng fiind puternic afectat. Medicii sunt de părere că bărbatul îți va mai putea recupera vederea doar printr-un transplant de cornee, urmat de un an de recuperare, potrivit sfglobe.com.

Foto: captură youtube

Citește și:

Și-a pus telefonul la încărcat, iar a doua zi familia a găsit-o fără viață. Ce s-a întâmplat?

Face bani acasă călcând hainele altora

Ipoteză șocantă în cazul modelului care a murit din cauza epuizării fizice. Ce au descoperit medicii după autopsie?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Povesti adevarate