Doliu în lumea muzicii! Sylvia Moy, compozitoarea lui Stevie Wonder, a murit

Doliu în lumea muzicii! Sylvia Moy, compozitoarea lui Stevie Wonder, a murit

Este doliu în lumea muzicii din toată lumea! O celebră compozitoare şi producătoare a casei de discuri Motown a murit la vârsta de 78 de ani, de pneumonie. Este vorba despre Sylvia Moy, iar datorită ei Stevie Wonder a avut o carieră de succes.

Sylvia Moy a fost „descoperită' în 1963, de Marvin Gaye. El a văzut-o cântând într-un club. Sylvia Moy a fost angajată la casa de producţie Motown să se ocupe de compoziţie. Berry Gordy Jr., preşedintele Motown, a afirmat că Sylvia l-a convins să nu renunţe la micuţul Stevie Wonder. Pe atunci, vocea lui era în schimare, din cauza pubertăţii. El a fost de acord să-l păstreze pe micuţul artist cu condiţia ca Sylvia să compună un hit pentru el, scrie rtv.net.

Astfel, Sylvia Moy a compus hitul „Uptight (Everything’s Alright)', alături de Henry Cosby şi Stevie Wonder. Această piesă a avut un succes nebun și a urcat în toate topurile.

De atunci, cariera lui Stevie Wonder a mers din ce în ce mai bine, iar Sylvia Moy a ajuns unul dintre cei mai respectaţi producători muzicali, inclusă în Hall o Fame-ul industriei.

Foto: northfoto.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Dan Negru dă cărțile pe față: „Se intră pe pile în televiziune'

Adrian Mutu a devenit tată pentru a patra oară. Soția lui a născut un băiețel

Fuego, moment de sinceritate neașteptat: „Am clipe în care refulez, din cauza stresului!'

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete