DOLIU în muzica lăutărească: A murit Nelu Ploieșteanu!

DOLIU în muzica lăutărească: A murit Nelu Ploieșteanu!

La o săptămână după moartea Cornelei Catanga, muzica lăutărească din România a mai pierdut o voce de aur. Nelu Ploieșteanu a încetat din viață în cursul nopții de joi spre vineri, în jurul orei 1:00, fiind răpus de Covid-19.

În vârstă de 70 de ani, celebrul lăutar era infectat cu noul coronavirus și era internat în stare gravă la secția ATI a Spitalului Floreasca de la jumătatea lunii martie, unde era intubat. Anunțul trist a fost anunţat de Mara Bănică printr-o postare pe o rețea de socializare. „Speram să nu primesc niciodată vestea asta… Drum bun, nea Nelu! Să te ierte bunul Dumnezeu şi să-ţi odihnească sufletul în Rai!', a scris cunoscuta ziaristă pe pagina sa de Facebook.

Nelu Ploieşteanu, pe numele real Ion Dumitrache, s-a născut pe 16 decembrie 1950, în satul Ciorani din județul Prahova. De-a lungul carierei, el a lansat peste 30 de albume cu muzică lăutărească și de petrecere. A cântat la acordeon încă de la vârsta de 6 ani, iar mai târziu a învățat să cânte și la pian. El a performat la acordeon la Teatrul de revistă „Ion Vasilescu', precum și în mai multe restaurante.

Între anii 1990 și 1998, Nelu Ploieșteanu a fost vedeta restaurantului „Șarpele Roșu' din București, iar cele mai importante colaborări muzicale le-a avut cu regretații actori Gheorghe Dinică și Ștefan Iordache.

Cea mai mare dramă a vieții lui Nelu Ploieșteanu

În anul 2018, Nelu Ploieșteanu a trecut prin cea mai mare dramă a vieții. El și-a pierdut unicul fiu, pe Mihăiță, care avea doar 32 de ani.

Fiul artistului s-a născut perfect sănătos, însă la scurt timp după ce a fost vaccinat, a rămas paralizat. Diagnosticul pus atunci de medici a fost tetrapareză spastică și encefalopatie. După o lungă și grea suferință, Mihăiță a încetat din viață, lăsându-i tatălui său un imens gol în suflet. Nelu Ploieșteanu mai avea patru fete și doi nepoți.

Foto: Libertatea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete