Diminuează ridurile dintre sprâncene

Nu vrei să fii încruntată, dar între sprâncene s-au format câteva riduri de expresie care induc acest aspect. Astfel de riduri se formează când stăm concentrați mult timp cu privirea asupra unui obiect. Ce putem face pentru a le diminua?

În cabinetele medicilor esteticieni, astfel de riduri pot fi estompate ușor cu toxină botulinică și acid hialuronic. Însă există și câteva metode naturale prin care poți estoma aceste riduri, pentru a avea o privire și un chip mai luminoase.

Ridurile glabelare – cele care se formează între sprâncene – apar mai ales la așa-numitele persoane cu o mimică foarte expresivă. Fie că te bucuri, te întristezi, te încrunți, toate stările sunt transmise celorlalți și prin intermediul ridurilor de expresie.

Dintre toate ridurile însă, ridurile glabelare îți pot schimba mimica pe termen lung. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, se produc o serie de schimbări în organism care duc la instalarea ridurilor: pielea își pierde din elasticitate, deci nu mai poate reveni atât de ușor la forma de odinioară. Iar ridurile dintre sprâncene te pot transforma într-o persoană „încruntată', chiar dacă tu nu ai niciun motiv de supărare.

Dacă tratamentul din cabinetul medicului estetician poate estoma complet ridurile, timp de circa 12 luni, nu același lucru putem spune despre metodele naturale de tratament. Însă putem obține o diminuare a acestora.

Masajul facial pentru ridurile dintre sprâncene

Aplicarea unei creme faciale antirid nu este suficientă pentru diminuarea acestor riduri. E nevoie să acorzi mai mult timp acestei zone, prin practicarea unor anumite mișcări. Atenție însă: important este să execuți mișcări blânde, fără a agresa pielea și mușchii. Andreea Zainea, cosmeticiană și raw-begană, recomandă câteva mișcări de bază.

  1. Ține arătătorul apăsat pe această zonă timp de circa 30 de secunde.
  2. Execută mișcări de netezire, întinzând pielea în sus, spre păr.
  3. Cu degetele arătătoare acoperind sprâncenele, trage de acestea ușor în exterior.
  4. Tot cu degetele arătătoare pe sprâncene, ridică-le și coboară-le ușor, cu grijă la a nu accentua ridurile deja existente.
  5. Cu ajutorul unei role de masaj, poți executa același tip de masaj de întindere.

Citește și: Ghimbirul, ideal pentru sistemul imunitar

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Ego.ro
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Frumusete