Detalii interesante despre Pavel Năstase, noul ministru al Educației! Este unul dintre cei mai bogați profesori din România

Detalii interesante despre Pavel Năstase, noul ministru al Educației! Este unul dintre cei mai bogați profesori din România

Lista miniștrilor propuși pentru Cabinetul condus de Sorin Grindeanu a fost prezentată, ieri, de Liviu Dragnea. Funcția de ministru al Educației va fi ocupată de Pavel Năstase. El este și preşedintele Senatului Academiei de Studii Economice din Bucuresti (ASE) şi a fost rector al instituţiei în perioada 2012-2o14.

Pavel Năstase predă informatică de gestiune, având la bază pregătire de analist și programator, conform digi24.ro. Profesorul universitar a absolvit ASE, dar și Facultatea de Matematică, apoi și-a luat doctoratul în 1986 tot la ASE cu specializarea Calcul economic și cibernetică economică.

Pavel Năstase, unul dintre cel mai bogați profesori din România

Cu toate acestea, se pare că domnul Pavel Năstase stă foarte bine și la capitolul finanțe. El deține trei imobile şi două terenuri, un Audi şi depozite de peste 1,5 milioane de lei, 135.000 de euro şi 35.000 de dolari, potrivit declarației sale de avere. De asemenea, noul ministru al Educației împreună cu soția au câștigat sume importante de bani atât din activitatea didactică cât și din programele derulate din fonduri europene.

Cele trei imobile sunt un apartament în București, o casă de vacanță în Sinaia și una de locuit în Ilfov, unde mai are și un teren intravilan de 386 de metri pătrați. În plus, el are de asemenea și un teren agricol de 1,5 hectare în Teleorman.

Pavel Năstase are depozite bancare în valoare de 505.695 de lei, 119.619 euro și 36.328 de dolari, conform republica.ro. Totodată, acesta are 103.274 pe cardul de salariu și 17.375 de euro la un fond de investiții. În declarația lui mai figurează 967.934 de lei aflați într-un fond de investiții.

Noul ministru al Educației a câștigat de la ASE 202.869 de lei, în anul anterior depunerii declarației de avere, în timp ce soția sa a înregistrat, de la aceeași universitate, venituri de 125.343 de lei. Împreună, cei doi au mai încasat 15.280 de de lei din închirierea unui apartament, în timp ce Pavel Năstase a mai încasat 6.000 de lei din convenții civile și 1.564 de lei indemnizație de ședință de la Institutul European din România. De asemenea, Pavel Năstase este acționar S.C. EGOVCD International S.R.L.

El a coordonat, în calitate de director, patru proiecte europene în valoare de aproape 27 de milioane de lei și 117.000 de euro, conform declarației de interese. Soția sa a coordonat, la rândul său, un proiect european în valoare de 334.000 de lei.

Foto: libertatea.ro

Citește și:

Ea ar putea fi prima femeie prim-ministru al României! Cine este Sevil Shhaideh

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri