Despre sindromul “ochi uscat”, lacrimi artificiale și stresul ocular, live, la ora 12.00

Doamna doctor Alina Cantemir, medic oftalmolog a răspuns LIVE întrebărilor voastre despre sindromul ochi uscat, despre oboseala oculară cauzată de ecranele calculatoarelor, dar și despre eficiența lacrimilor artificiale.

Expunerea ochilor la radiațiile UV și sindromul de ochi uscat


Majoritatea oamenilor înțeleg, probabil, legătura dintre radiațiile ultraviolete și cancerul de piele, însă mai puțini sunt conștienți de conexiunea dintre radiațiile UV și leziunile oculare. Însă, în realitate există mai multe boli de ochi cauzate sau agravate de expunerea la radiațiile UV, iar incidența lor este în creștere.

Sindromul de ochi uscat este mai răspândit în rândul persoanelor de peste 40 de ani și în special în rândul femeilor. Cu toate acestea, afecțiunea este în creștere și în rândul tinerilor, iar studiile recente raportează simptome la 30 până la 65% dintre angajații care lucrează la birou și la 25% dintre elevii de liceu. Mai mult, printre factorii care determină alarmant această boală se numără: terapia hormonală de substituție, bolile autoimune, sarcina, menopauza, unele medicamente uzuale, lentilele de contact sau utilizarea dispozitivelor digitale*.

Astfel, evaporarea crescută de la nivelul suprafeței oculare, indusă de radiațiile solare din timpul verii și ecranele luminoase ale dispozitivelor electronice sunt factori ce contribuie la apariția sindromului de ochi uscat, lacrimile artificiale oferind o suplimentare a hidratării ochilor pe parcursul zilei și un confort sporit.

Singurele lacrimi artificiale fără conservanți cu actinoquinol, care asigură protecție anti-UV

Piața de lacrimi artificiale este vastă, cuprinzând peste 50 tipuri diferite de lacrimi artificiale, iar trendul general este de a oferi lacrimi fără conservanți. Deși mai multe companii au lansat în ultima perioadă lacrimi artificiale fără conservanți, Hyabak se diferențiază de celelalte branduri prin faptul că este singura lacrimă lipsită de conservanți care conține actinoquinol și care poate

fi folosită atât pentru ameliorarea simptomatologiei din sindromul de ochi uscat, cât și pentru protecția împotriva razelor UV.

Sistemul ABAK®

Pe lângă beneficiile aduse de actinoquinol, un plus este și conceptul ABAK®, care oferă un produs ușor de manipulat, cu lacrimi artificiale unidozate, ce elimină riscul de a irosi substanța activă din flacon.

Deși este cunoscut faptul că rolul conservanților este acela de a păstra colirele sterile, pe durata utilizării, aceștia sunt toxici pentru suprafața oculară. Datorită sistemului ABAK® soluția rămâne sterilă fără a fi nevoie de introducerea conservanților, iar riscul de contaminare a flaconului este înlăturat, astfel încât se împiedică deplasarea germenilor și multiplicarea acestora.

Lacrimi artificiale compatibile cu lentile de contact

Spre deosebire de alte produse, Hyabak poate fi aplicat direct pe lentila de contact, oferind un confort mult ridicat celor care lucrează intens în fața calculatorului, fie sunt implicați în activități sportive sau își petrec o mare parte a timpului în călătorii, facilitând aplicarea lacrimilor artificiale fără scoaterea și repoziționarea lentilelor.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri