De la ce vârstă Adi Minune nu a mai crescut în înălțime și cine și-a dat seama că are o problemă

De la ce vârstă Adi Minune nu a mai crescut în înălțime și cine și-a dat seama că are o problemă

“Am copilărit la bunici, în comuna Ştefăneştii de Jos şi am ştiut întotdeuna că Moş Crăciun nu există” a declarat Adi Minune pentru Libertatea.

Solistul spune că viața lui ar putea fi subiectul unui film de mare succes. Crescut în mari lipsuri, fără tată, cu o mână beteagă din cauza unei mușcături de câine care l-a lăsat cu diformitate pe viață, Adrian Simionescu sau Adi Minune cum îl știe toată România, vorbește cu patos despre anii copilăriei sau despre primul acordoeon pe care ani în șir nu l-a putut căra pentru că era prea mare. A cântat la acordeon în ciuda degetului strâmb:

„În drum spre grădiniţă am nimerit cu pantofii într-o baltă pe uliţă. Am băgat mâna printr-un gard să smulg niste iarbă, să şterg noroiul. Însă un câine m-a muşcat atât de rău, mi-a smuls degetul. Niculina, bunica mea mi-a recuperat falanga şi, pentru că spital nu aveam în sat, mi l-a lipit ajutată de apă distilată şi Rivanol. Ca prin minune s-a lipit, însă strâmb.'

Mama lui Adi Minune, pe nume Florența Simionescu, a descoperit destul de repede că băiatul ei are o problemă de creștere. Pe când avea 5-6 ani a văzut că băiatul ei nu are înălțimea celorlalți copii. L-a dus la doctor pentru investigații și analize, care, spune femeia, l-au ajutat foarte mult.

“Greul vieţii m-a motivat să copilăresc mai puţin şi totuşi am o grămadă de amintiri plăcute. Zilnic făceam naveta la şcoala generală, în Colentina (25 kilometri pe zi, dus-întors), călare pe un Pegas. Recunosc, bicicleta era una furată, n-aveam bani să-mi permit una! Mai toţi la vârsta aceea furau, nu ne dădeam seama! Odată am vrut să-i bucur pe ai mei şi am furat pepeni dintr-o bostană. I-am îndesat într-un sac pe care l-am legat de bicicletă. Dumnezeu m-a văzut, am căzut de pe bicicletă rău, m-am julit tot şi am spart toţi pepenii. Nu ajungeam la şa, mă strecuram sub cadru şi pedalatul balansa bicicleta.”

Pomenit de scriitorul Mircea Cărtărescu într-una din cărțile sale, care, pare-se, i-a fost profesor de română la școala din Ștefănești, Adrian Minune se mândrește astăzi cu participarea la Concursurile Naționale Cântarea României, unde impresiona publicul și juriul cu vocea sa puternică. Apoi a învățat să cânte cu acordeonul iar drumul său a fost pecetluit.

“La 14 ani ani câştigam mai mult decât un angajat, întreţineam toată familia', îşi aduce aminte solistul.

Foto: Libertatea

Citeste și:

A băut vinul cu borcanul și rachiul cu sticla în cea mai cruntă perioadă a vieții lui. Nicu Paleru: La 37 de ani am pierdut tot'

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete