Cu siguranță ai auzit de uleiul de jojoba, iar dacă încă nu l-ai introdus în ritualurile tale de înfrumusețate, acum este cel mai potrivit moment pentru a face acest lucru. Acest ulei are o mulțime de beneficii și se va transforma rapid în cel mai bun prieten al pielii tale.
Uleiul de jojoba poate fi aplicat pe suprafața tenului fie în combinație cu alte uleiuri esențiale, fie singur. Acest ulei îmbunătățește aspectul pielii, tratând probleme ca acneea sau pielea uscată.
Există o mulțime de motive pentru a folosi uleiul de jojoba în ritualurile de înfrumusețare, iar efectele sunt vizibile după doar câteva aplicări. Spre deosebire de alte uleiuri, cel de jojoba nu trebuie diluat înainte de a fi aplicat pe piele. Cu toate acestea, pentru a elimina încă de la început orice risc, uleiul trebuie aplicat în zona antebrațului pentru a vedea dacă produce reacții alergice. În cazul în care nu apar manifestări neplăcute, atunci uleiul de jojoba poate fi folosit zilnic, acesta având următoarele beneficii:
Uleiul de jojoba hidratează pielea, acționând ca o barieră care împiedică uscarea acesteia. Acest lucru este foarte important pentru a preveni probleme dermatologice ca acneea sau mătreața.
Pentru că are proprietăți antibacteriene și antifungice, uleiul de jojoba stopează răspândirea bacteriilor și ciupercilor care pot să apară la nivelul pielii și le distruge în totalitate.
Acest tip de ulei conține vitamina E și este un puternic antioxidant, protejând pielea de toxinele cu care intră în contact zilnic, potrivit healthline.com.
Uleiul de jojoba menține un nivel ridicat de hidratare, ceea ce înseamnă că pielea nu va mai avea nevoie să producă o cantitate suplimentară de sebum. Astfel, tenul nu va mai avea tendința de îngrășare, iar acneea nu își va mai face simțită prezența.
Colagenul este esențial pentru ca pielea să își păstreze fermitatea și frumusețea un timp cât mai lung. Aplicat pe suprafața tenului, uleiul de jojoba stimulează producția de colagen, ceea ce înseamnă că primele semne ale îmbătrânirii vor deveni vizibile mult mai târziu. În plus, acesta este eficient și în tratarea acneei, calmând pielea.
Aplicat pe răni sau zgârieturi superficiale, ulei de jojoba va grăbi vindecarea acestora, fără să lase cicatrici.
Foto: shutterstock.com
Citește și:
Cum poți estompa ridurile din jurul gurii? 2 metode naturale care îmbunătățesc aspectul pielii
Ce spun psihologii: cum și când se naște frumusețea femeii
Ce greșeli facem când vrem să arătăm bine…
Citeşte şi despre măști de față cu ulei de măsline! Vezi şi cum să-ți trasezi perfect codițe cu tuș la ochi!