Ce spun psihologii: cum și când se naște frumusețea femeii

Încă din copilărie fetiṭele se pregătesc să crească şi să fie… frumoase. După modelul celebrelor păpuşi Barbie, imaginea unei femei frumoase este asemănată cu perfecṭiunea. O perfecṭiune inventată de om, fabricată și confiscată din lumea basmelor. Asistăm la o întreagă industrie a frumuseṭii care se află în plină expansiune. Reclamele, imaginile inserate mai peste tot, mesajele mai mult sau mai puṭin directe ne învaṭă că pentru a fi frumoase şi pentru a ne putea bucura de viaṭă „trebuie' să arătăm într-un anumit fel, să cumpărăm anumite produse, să consumăm anumite alimente. Și din acest periplu de rețete nu putem să nu ne întrebăm: cum și când se naște frumusețea femeii?

Ce mai înseamnă azi să fii frumoasă?

Dacă ne gândim la frumuseṭea femeii, inventată de oameni sub forma păpuşilor, am putea spune că e perfectă. Exact ca păpuşile. Perfecte. E adevărat, pe dinafară nu au niciun defect. Arată bine, sunt proporṭionate în aşa fel încât să atragă atenṭia, să fie admirate. Dar în interior sunt goale. Atât de goale încât, dacă o fetiṭă le strânge puṭin mai tare în mȃini, se dezmembrează.

Ce înseamnă asta? Poate o femeie care imită imaginea perfecṭiunii să fie frumoasă în interior, la fel ca la exterior? Poate ea să se simtă împlinită sufleteşte atunci cȃnd îşi măreşte sau micşorează anumite părṭi ale corpului? Uneori da, alteori ba…

Poate că formele corpului diferă în anumite momente ale vieṭii, dar frumuseṭea unei femei nu se modică odată cu greutatea. Cântarul poate arăta câteva kilograme în plus ori ȋn minus. Oglinda poate reflecta câteva riduri sau niciunul. Indiferent de aceste aspecte exterioare, femeia este o fiinṭă umană şi va fi privită de cei din jurul ei ȋn ansamblu. Degeaba se va strădui să se transforme într-o păpuşă. Va sfȃrşi prin a fi perfectă, dar falsă. Fondul de ten şi fardul nu va putea ȋnlocui roşeaṭa aceea discretă dată de iubire, zâmbetul sincer izvorât din ȋmplinirea sufletească, blândeṭea din privire dată de pacea interioară.

Cum și când se naște frumusețea femeii

Frumuseṭea se naşte în interior. Exteriorul reprezintă doar ambalajul, forma pe care fiecare dintre noi alege să o dea conṭinutului. Sigur că e important să ne îngrijim, să ne apreciem corpul, să îl respectăm. Dar este esenṭial să nu ne uităm sufletul ascuns pe undeva. Să ştim să îl ȋmpodobim cu frumuseṭea calităṭilor noastre şi sigur micile imperfecṭiuni ale trupului nu vor mai conta.

foto: Shutterstock

Citește și:

Ce greșeli facem când vrem să arătăm bine…

Știai că mâncarea poate afecta aspectul pielii tale? Iată 4 alimente pentru o piele frumoasă și sănătoasă

Ce să nu faci niciodată după ce ți-ai vopsit părul? Respectă această regulă și culoarea va rezista mai mult timp!

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Frumusete